Helyi közélet

2012.11.23. 07:39

A kótaji szövetkezet tagjai az elítéltekkel dolgoznak

Kótaj - Kormánytámogatással jött létre a szociális szövetkezet, amely egy új fogalom. Ezt a lehetőséget használja ki a Kótaji Humán Szociális Nagy Szövetkezet, ahol húszan tevékenykednek.

Kótaj - Kormánytámogatással jött létre a szociális szövetkezet, amely egy új fogalom. Ezt a lehetőséget használja ki a Kótaji Humán Szociális Nagy Szövetkezet, ahol húszan tevékenykednek.Ha úgy tetszik, önmaguknak teremtenek munkát állami hozzájárulással. A munkaügyi központ révén nyertek pályázati támogatást, ennek révén teljes munkaidőben, minimálbérért foglalkoztatnak embereket. A legújabb eredmény az a szerződés, ami országos viszonylatban is példaértékű.

– Együttműködési megállapodást írtam alá a megyei kormányhivatal igazságügyi szolgálatának igazgatójával, dr. Mozga Róberttel – újságolta Nagy József, a Kótaji Humán Szociális Nagy Szövetkezet ügyvezetője. – Szövetkezetünk kistérségi szinten felvállalta a bíróság által közérdekű munkára ítéltek foglalkoztatását. A Magyar Közút tudomásával végezzük az útpadkák tereprendezését. Az elítéltek felügyeletét a szövetkezet dolgozói látják el. A munkát a tervek szerint december 3-án kezdik el.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában