Helyi közélet

2012.11.20. 07:38

Gumicsont és nyögvenyelő

Kíváncsi lennék, vajon hány olyan szellemi csontváz lapul még a szekrények mélyén, melyeket leporolva bármikor kínos helyzetbe lehet hozni ismert közszereplőket, szakdolgozatukat inkább másoló, mint író honatyákat, honanyákat, politikai ellenfeleket. Palicz István jegyzete

Kíváncsi lennék, vajon hány olyan szellemi csontváz lapul még a szekrények mélyén, melyeket leporolva bármikor kínos helyzetbe lehet hozni ismert közszereplőket, szakdolgozatukat inkább másoló, mint író honatyákat, honanyákat, politikai ellenfeleket. Palicz István jegyzeteA „Ctrl Schmitt - Ctrl V” botrány és a Gyurcsány Ferenc nyomokban „Rozsot” tartalmazó diplomamunkáját ért plágiumgyanú után most dr. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettest vádolják a 10 parancsolat egyikének megszegésével: csalással, lopással, vagyis plagizálással.

A kereszténydemokrata pártvezér esetében a kirobbant(ott) médiapletyka, még ha valótlan is, felér egy morális keresztre feszítéssel: karaktergyilkos szégyenbélyeg, s ezt pontosan tudják a teológiai doktorijában szálkát kereső „írástudók és farizeusok”. Ha Semjén egy újabb politikai játszma áldozata, nem igazán számít, hogy a plágiumvád megállja-e a helyét.

Ennél sokkal elgondolkodtatóbb, hogy mivel „érdemelte ki” a KDNP vezetője, hogy rajta és pártján időzzön a lejáratás célkeresztje, szemből vagy hátból rontottak-e becsületére, vajon ki lesz a következő tettes vagy áldozat, s vajon milyen újabb nyögvenyelőt főznek nagy titokban a politika boszorkánykonyhájában, amíg a bulváréhes média és közvélemény ezen a gumicsonton rágódik?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában