Helyi közélet

2012.11.20. 16:08

Öszköszöntés Nyírbogdányban

Nyírbogdány - A hagyományainkhoz híven idén is megrendeztük őszköszöntő programjainkat, immár 6. alkalommal a Nyírbogdányi Községi Óvodában.

Nyírbogdány - A hagyományainkhoz híven idén is megrendeztük őszköszöntő programjainkat, immár 6. alkalommal a Nyírbogdányi Községi Óvodában.Az ősz beköszöntével együtt készültünk a gyerekekkel, gyűjtöttük a terméseket, leveleket. Őszi hangulatot varázsoltunk a csoportszobába. Séták alkalmával rengeteg fényképet készítettünk, ami a folyosó falát díszíti a szülők nagy örömére. A mesék, versek, mondókák,énekes játékok, az őszi táj, az őszi erdő, illetve az őszi munkához kapcsolódtak. Vizuális játékaink során őszi képalkotások és termés bábok készültek. A szülők felé ismét felhívást intéztünk, hogy készítsenek ők is minél több ötletes dolgot. így került sor november 6-án az ,,ŐSZI CSODÁK" kiállítás megnyitójára.

Fantasztikus ötletek, kreatív elképzelések, no és ügyes kezek nyomán rengetek vidám, kedves, megható alkotás készült. Látható kukoricacsutkából készült tanya gémeskúttal, csuhéjból betlehemest, virágkölteményeket, virágkompozíciókat, babákat, különböző állatokat, kosarakat, koszorúkat. Tökből, almából, burgonyából lámpásokat, ökrös szekeret, házikókat, különböző állatokat. A 85 éves Lisovszki Józska bácsi is igyekezett eleget tenni a felhívásnak, a kukorica csutkából készült ökrös szekere járommal és csutka szárból készült hegedűje fantasztikusra sikeredett.

A megnyitó fénypontját emelte a Pillangó csoportos gyermekek népi tánca és mesedramatizálása. A gyerekek szülei meglepetésként almás, meggyes, szilvalekváros és káposztás kaláccsal kínálták meg a gyerekeket és a nagy számban megjelent közönséget.Sok szép elismerést és gratulációt kaptunk,a mire igen büszkék vagyunk mivel a kiállítást igen sokan nézték meg.

Dr. Szepesi Andrásné

Óvodapedagógus, a kiállítás szervezője

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában