Helyi közélet

2013.11.14. 19:24

Magasztos pillanatok az egyesületi összejövetelen

Nyírbátor - A monoton, szikár hétköznapokat időnként felmagasztosítják a különleges ünnepi pillanatok. Ezt a fajta emelkedettséget élte át a Nyírbátori Határőr Igazgatóság Nyugdíjas Egyesület tagsága a legutóbbi összejövetelén.

Nyírbátor - A monoton, szikár hétköznapokat időnként felmagasztosítják a különleges ünnepi pillanatok. Ezt a fajta emelkedettséget élte át a Nyírbátori Határőr Igazgatóság Nyugdíjas Egyesület tagsága a legutóbbi összejövetelén. Miközben ugyanis az egyesület elnöke örömmel adott tájékoztatást a rendészeti szervek nyugdíjas egyesületeinek régiós pisztoly lőversenyén elért kiváló eredményünkről, az elhunyt bajtársainkról való megemlékezés bensőségességéről, valamint a házi ultiverseny váratlan fricskáiról és tréfás fordulatairól, addig szemeinkkel a Sándor házaspárra fókuszáltunk. A köztiszteletnek örvendő Sándor Dezső és kedves párja, Szkiba Mária tagtársaink tudniillik november hónapban ünneplik aranylakodalmukat. Fél évszázada egymás kezébe tették sorsuk alakulását, s kapcsolatukat az egymás iránti önzetlen szeretet és kölcsönös áldozatvállalás az élet minden nehézségén átsegítette, sőt megacélozta.

Ha szűkké vált a jót a rossztól elválasztó ösvény, ők mindig biztos lábbal jártak a jó oldalon. Tetézte emelkedett hangulatunkat, hogy megköszönthettük Mátrai Zoltánt is születésének 70. évfordulója alkalmából, valamint további 19 tagtársunkat, akik e hónapban ünneplik név- vagy születésnapjukat. Közben felkészültünk az előttünk álló feladatokra: a rendőrségi nyugdíjas találkozóra, az MSK-ba tervezett üzemlátogatásra, az évzáró bálra, továbbá az "Életet az éveknek" városi rendezvényen a férfi kórus fellépésére. Az ilyen együttlétek egyidejűleg erősítik a közösség kohézióját és benne az egyén kiteljesedését.

Vincze István

Ezek is érdekelhetik