Helyi közélet

2014.01.03. 09:00

Jegyzet: Ez a darts volt a végső

<em>Bár minden kezdet nehéz, az új esztendő legelső napján máris megkoronázta pályafutását a PDC új királya. Ellenfele vértelen lenyilazásával 250 ezer fontot zsebelt be a holland Michael van Gerwen.</em> <strong>Ladányi Tóth Lajos jegyzete</strong>.

Bár minden kezdet nehéz, az új esztendő legelső napján máris megkoronázta pályafutását a PDC új királya. Ellenfele vértelen lenyilazásával 250 ezer fontot zsebelt be a holland Michael van Gerwen. Ladányi Tóth Lajos jegyzete.A dartsvilág trónján posztoló tar bajnok feledtette az előző évi döntőt, ahol alulmaradt Phil Taylorral szemben.

A londoni Alexandra Palace-ban az elvárt show keretében dobálta mértani pontossággal a két hím a vesszejét, amin nem csak a helyszínen szórakoztak remekül. A végső ütközetben az extremitásra Peter Wright személye volt a garancia: a Kígyómarásnak becézett skót 0–4-es szetthátránynál kapta össze magát, de végül kitűzte a fehér zászlót a színes egyéniség. A pubok világát látványosan kinövő sportág legendája évszázadokra nyúlik vissza, ugyanakkor az angol parlament 2001-ben nyilvánította hivatalosan sporttá. A világszervezetbe 1992-ben csatlakozott be a hazai szövetség. Nem a magyarok nyilaitól retteg a világ, zömmel a britek uralják a mezőnyt.

A 105 ezer fanatikust vonzó torontói Winter Classic-kal párhuzamosan tévénézők milliárdjai köszönthették hangulatosan 2014-et elsején. December közepe óta van Winter Classic-unk, a városligeti őrület újfent bizonyította a jégkorong múlhatatlan vonzerejét. Most arccal a dartsnak elmondható: viszonylag kis tőkebefektetéssel is lehet hatalmasat alkotni, pusztán a vesszővel kell pontosan célozni. Üres szavak helyett pontos vessző...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában