Helyi közélet

2014.03.19. 16:40

Aranyat ért a szatmári szilva

Tarpa - Szépen csillognak a tarpai párlatok Klagenfurtban nyert World Spirit medálljai.

Tarpa - Szépen csillognak a tarpai párlatok Klagenfurtban nyert World Spirit medálljai.

 Szatmár-Bereg, azon belül pedig a tarpaiak hírnevét öregbítette az elmúlt hétvégén Klagenfurtban már hagyományosan megrendezett párlat világverseny, a Worls Spirits Award 2014.

A Tarpa Manufaktúra Kft. négy gyümölcspálinkáját nevezte be a rangos megmérettetésre, és valamennyi sikerrel szerepelt a dél-ausztriai városban. A Worls Spirits Award 2014 vasárnapi eredményhirdetéséről érkezett híreket elégedetten nyugtázhatta a kézműves, bio gyümölcs alapanyagú termékeiről is híres tarpai cég ügyvezetője. Várady György, mint szatmár-beregi pálinkalovag is örömmel újságolta:

- Mi a szatmári szilva, szabolcsi alma, kajszibarack és birsalma pálinkáinkkal indultunk a párlat világversenyen. Őszintén örülök, hogy a szatmári szilvánk arany, a többi három pedig az aranytól csupán hajszállal lemaradva ezüst érmet szerzett.

- Ezen kívül megkaptuk a First Class Destilleri (első osztályú főzde - a szerk.) elismerést. Persze van feljebb, mert van Master és World Class is, de én ezzel is elégedett vagyok, mert teljesen objektív körülmények között, ismeretlenül értük el az eredményt. Különösen jó, hogy a szatmári szilva és a szabolcsi alma egy ilyen szintű párlat versenyen talán először végzett ennyire előkelő helyen - tette hozzá a Tarpa Manufaktura ügyvezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában