Helyi közélet

2014.03.07. 15:41

Fehérgyarmati gimnazista a Parlamentben

Fehérgyarmat - Kardos Norbert, a Fehérgyarmati Deák Ferenc Gimnázium 9. A osztályos tanulója 3. helyezett lett az „Egyházüldözés a Rákosi- Kádár diktatúrában” című helytörténeti-egyháztörténeti pályázaton.

Fehérgyarmat - Kardos Norbert, a Fehérgyarmati Deák Ferenc Gimnázium 9. A osztályos tanulója 3. helyezett lett az „Egyházüldözés a Rákosi- Kádár diktatúrában” című helytörténeti-egyháztörténeti pályázaton. (Több pályamű kapta meg a 3. helyezetteknek szánt jutalmat.) A Lakitelek Népfőiskola és a Rendszerváltás Történetét Kutató Intézet és Archívum által kiírt pályázat ünnepélyes eredményhirdetésére, a díjak átadására 2014. március elsején került sor a Parlament Vadász termében, a Mindszenty Konferencia keretében. Az eredményhirdetésre a legjobb 36 pályázat készítőjét/készítőit hívták meg. A diákok Lezsák Sándortól, az Országgyűlés alelnökétől vehették át könyv-és pénzjutalmaikat.

Minden díjazott tanuló meghívást kapott a Lakiteleki Népfőiskolán sorra kerülő táborozásra, ahol neves történészekkel is találkozhatnak, beszélgethetnek.

Kardos Norbert az 1950-es években a lakóhelyén, Nábrádon szolgáló református lelkész életét dolgozta fel. Szenczi Győző sorsán keresztül mutatta be, jellemezte a szocializmus évtizedeinek egyházpolitikáját. Dolgozatát a Szenczi-családtól és E. Nagy Istvántól kapott iratokkal, fényképekkel illusztrálta. Segítő tanára Sipos Mária volt.

Gratulálunk a díjazottnak, felkészítő tanárának és segítőinek az elért eredményhez!

- Márton József, iskolatitkár - 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában