Helyi közélet

2014.03.28. 12:21

Visszavárják Rakamazon a fesztivált

Rakamaz - A rakamazi rendezvény fontos volt a város, valamint az egész térség számára.

Rakamaz - A rakamazi rendezvény fontos volt a város, valamint az egész térség számára.Kicsit és nagyot, fiatalt és időst meglepett a napokban napvilágot látott közlemény:

„A Hegyalja Fesztivál területén folytatott és tervezett munkálatok következtében az idei Hegy elmarad. A végsőkig küzdöttünk ennek elkerülése érdekében, de sajnos a döntés elkerülhetetlenné vált. Nincs olyan lehetőség, amellyel megváltoztathatnánk a dolgok állását" – tették közzé a napokban a fesztivál szervezői, akiktől további részleteket is szerettünk volna megkérdezni, de ők elzárkóztak a válaszadástól.

Végül nem hivatalos forrásból megtudtuk, hogy a folyamatban lévő és a tervezett építkezés miatt olyan nagy anyagi ráfordításra lenne szükség, amit nem tudnak felvállalni a fesztivál szervezői, anélkül pedig felelősséggel nem rendezhetnek meg egy biztonságos, szigorú előírásoknak megfelelő eseményt. A környéken sem található olyan helyszín, amely minden szempontból alkalmas lenne egy ilyen nagyszabású, több tízezer embert megmozgató program megtartásához.

Kíváncsiak voltunk arra is, vajon más magyarországi település szóba jöhet-e a fesztivál helyszíneként. Ezzel kapcsolatban azt a tájékoztatást kaptuk, ha más városba tennék át a rendezvényt, az már nem a Hegyalja Fesztivál lenne, s ott újra kellene mindent kezdeni elölről. Ráadásul pár hónap alatt lehetetlenség megszervezni egy ilyen nagyszabású zenei programot.

Megkérdeztük Farkas Ernőt, a fesztiválnak otthont adó Rakamaz polgármesterét, hogyan fogadta a város ezt a döntést.

– Váratlanul ért bennünket is az a bejelentés, hogy az idén nem lesz Hegyalja Fesztivál. Igaz, hogy a kemping területén az elmúlt években több építési és területrendezési munkálat is elkezdődött, több tervezett beruházás még folyamatban van, de a fesztivál megrendezését ez nem befolyásolta volna érdemben – mondta el érdeklődésünkre a település vezetője.

– Ez a rendezvény fontos volt számunkra, illetve az egész térség számára is, ezért nagyon sajnáljuk a szervezők döntését, akikkel mindvégig jó kapcsolatot ápoltunk és példaértékű együttműködés alakult ki közöttünk. Reméljük, a szünet csak erre az évre szól, visszavárjuk a fesztivált.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában