Helyi közélet

2014.04.26. 11:58

Ősei földjén énekelt, a Running is szólt!

Máriapócs - Hamarosan jön az Eurovíziós Dalfesztivál, mégpedig Kállay-Saunders Andrással.

Máriapócs - Hamarosan jön az Eurovíziós Dalfesztivál, mégpedig Kállay-Saunders Andrással.Szimpatikusan, alűrök nélkül viselkedett. Beénekelte magát, majd fellépett a színpadra. Egy jó félórás műsorában saját számokat énekelt, néhány ismert slágert, egyet pedig zene nélkül. Szólt a My Baby, és persze a Running is. Profi módon kezelte, hogy a publikum nem igazán hangolódott rá. Persze ezen nincs mit csodálkozni, az autóverseny hangzavara után sokan vágytak a csendre, erre ő elkezdett énekelni. Lehet, hogy zavarta (velem biztosan így lett volna, a szerk.) de nem látszott rajta. Ő szemmel láthatóan élvezte a zenéjét, ami igazából nem ilyen szabadtéri fellépésen az igazi, hangja, zenéjének hangzása, világa jobban üt zárt helyen, mondjuk egy klubban. Ez sem zavarta, Kállay-Saunders András korrektül lenyomta koncertjét húsvéthétfőn a máriapócsi ralikrosszverseny betétszámaként. Aztán fényképezkedett a rajongókkal, és készséggel állt lapunk rendelkezésre az alkalmi öltözőben.

Gondolom ez volt ez első fellépésed autóversenyen. Előtte és utána is nézted a pilóták versengését. Hogyan tetszett?

Kállay-Saunders András: - Tévében persze már láttam autóversenyt, akkor nem igazán tetszett, meglehetősen unalmas volt. Így élőben teljesen más, sokkal jobb, nagyon tetszett.

 Fáradtnak tűnsz... Ez a Presser-sláger jutott eszemben, amikor megláttalak. Ezt megerősítette a beszélgetés kísérőddel, aki elmondta, hogy volt amikor csak pár óra alvásra futotta. Bő egy hete Beregszászon léptél fel, aztán volt, hogy Makón majd Sopronban is. Nagy a hajtás?

Kállay-Saunders András: - Valóban sok fellépésünk volt az elmúlt időszakban és fáradt is vagyok. Már nagyon várom azt, hogy végre az ágyamba fekhessek. Keddtől aztán pihenhetek egészen hétfőig, mert akkor indulunk Koppenhágába. Ez volt az utolsó fellépésem a Dalfesztivál előtt.

Valóban, egy újabb verseny jön, az Eurovíziós Dalfesztivál döntője, ahol te képviseled hazánkat a Running című dallal. A verseny honlapján a hírek szerint nagy sikere van a dalodnak.

Kállay-Saunders András: - Én is így tudom és természetesen nagyon örülök neki, mert ez azt jelenti, hogy az embereknek tetszik a dal.

Azt tudjuk, hogy New Yorkban születtél, édesanyád Kállay Katalin révén magyar vér is csörgedezik az ereidben. Amerikában mennyire érezted, éreztetted a magyarságodat?

Kállay-Saunders András: - Valóban, édesanyám magyar, és amikor a nevem alapján rákérdeztek, mindig büszkén mondtam, hogy magyar is vagyok. Otthon gyakorta beszéltünk így, egyébként nem sok lehetőségem volt rá New Yorkban. Olyan viszont előfordult, hogy mellettem ketten magyarul beszéltek és amikor én is így szóltam hozzájuk, alaposan meglepődtek.

Gondolom azt édesanyád elmesélte, hogy milyen híres család sarja, te mennyire voltál, vagy tisztában azzal, hogy egy ilyen rangos nemesi családhoz tartozol.

Kállay-Saunders András: Édesanyám valóban elmondott mindent a származásáról, tudom, hogy Kállay Miklós személyében egy volt miniszterelnök is van rokonaim között.

Pár hete találkoztál az említette miniszterelnök unokájával, Kállay Kristóffal és fiával. Ez volt az első találkozásod Kállayakkal?

Kállay-Saunders András: - Igen, és nagyon jól éreztem magam. Meg is állapodtunk, hogy tartjuk a kapcsolatot és megünnepeljük, ha megnyerem a magyarországi versenyt. Végül az ünneplés még nem volt meg, erre majd Koppenhága után térünk vissza.

Őseid földjént jársz, hiszen megyénk ezen része egykoron Kállay-birtok volt. A közeli Kállósemjénben van például egy Kállay-kastély, megnéztétek?

Kállay-Saunders András: Sajnos erre most nem volt időm. Ám az biztos, hogy nyáron majd hosszabb időre visszatérek, hiszen meghívtak az augusztusi Kállay családi találkozóra. Már nagyon várom, mert minden érdekel a Kállay családról.

A teljes interjú a kelet.hu-n és a Kelet-Magyarország április 26-i számában olvasható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában