Helyi közélet

2014.05.28. 09:48

Vegyék fel a nyúlcipőt és irány az erdő!

Nyíregyháza - A szervezők arra kérik a futókat, ne feledkezzenek meg a kullancsok elleni védekezésről!

Nyíregyháza - A szervezők arra kérik a futókat, ne feledkezzenek meg a kullancsok elleni védekezésről!Már csak öt nap, és elstartol a Kelet-Magyarország és a Cellspan közös családi futónapja! Június elsején, a meteorológiai nyár első napján 10 órára várunk minden „futóbolondot” és szabadba vágyót az erdei tornapályára, hogy eltöltsünk együtt egy vidám napot, élvezzük a mozgás örömét és a futónap kísérő programjait: a közös bemelegítést, a zumbát, az egész napos egészségügyi felmérést. A kicsik sem unatkoznak majd, arcfestés és tombola várja a gyerekeket. A szervezők arra kérik a családokat, hogy mielőtt elindulnak, valamilyen módon védekezzenek az enyhe tél miatt mostanra igencsak aktív és elszaporodó kullancsok ellen, melyek olyan veszélyes betegségeket terjesztenek, mint az agyhártyagyulladás vagy a Lime-kór.

Kikapcsol, feltölt

– Három évvel ezelőtt anyukám megbetegedett. Akkor kezdtem el futni, mert segített levezetni a napközben felgyűlt feszültséget és feldolgozni a betegséget. Mindennap futottam öt kilométert a szabadban, a friss levegőn, mert belefért az időmbe az a félóra mozgás. Persze, ez mostanra heti 2-3 alkalomra szűkült, de ha tehetném, gyakrabban kimennék az erdőbe, mert ott szeretek a legjobban futni, télen pedig – mivel korán sötétedik – a városi stadionban kocogok 5–10 kilométert – mesélte lapunk munkatársa, Tóthné László Orsolya média tanácsadó, reklámszervező.


Tóthné László Orsolya: Szerencsés vagyok, mert nem megterhelő számomra a futás.


– Szerencsés vagyok, mert nem megterhelő számomra a futás – tette hozzá Orsi –, éppen ellenkezőleg, ez a mozgásforma tölt fel a leginkább. Kíváncsian várom, milyen lesz a Sóstói-tó körüli rekortánpálya, ha elkészül. Kolléganőnk, László Nikolett gyermekkora óta sportol, mint mondta, hozzátartozik az életéhez.

– Egyfajta lelki terápia számomra a futás. Szerintem meg kell érni arra, hogy valaki élvezze a mozgást, és maximálisan kikapcsolja, kiszakítsa a hétköznapok mókuskerekéből.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában