Helyi közélet

2014.07.10. 07:53

Megérkezett a Hofherr traktor Ópályiba

Ópályi - Megérkezett a Hofherr traktor Ópályiba, ezzel nagy álmom vált valóra írja a polgármester úr.

Ópályi - Megérkezett a Hofherr traktor Ópályiba, ezzel nagy álmom vált valóra írja a polgármester úr.

Sok évvel ezelőtt kezdtem el kutakodni, hol található az országban működőképes, vagy felújítható Hofherr traktor, vagy ahogy kölyökkorunkban hívtuk „püfögő”. Gondoltam, ha Ópályiban aratófesztivált szervezünk, legyen cséplési bemutató is. Ehhez viszont kell a cséplőgép és a traktor.

Korábbi képviselő társaim nem díjazták az ötletemet, sőt, (mint ahogy sok másban is) kifejezetten akadályoztak. Kénytelen voltam az Ópályiak Baráti Köre nevében szerezni támogatókat tervem valóra váltásához. Nem volt kis feladat a gépek felkutatása, elszállításuk az ország egyik végéből a másikba, a megfelelő gépész mester megtalálása. Minden sikerült és a gép itt van a közmunkás bázison. Varga Béla gépész mester (Nagykanizsa melletti Sandon végezte a gép felújítását) személyesen fogja a Hofherrt szombaton életre kelteni. A gép ott lesz az aratófesztiválon. A kivonuláson pótkocsival fogja az aratófesztivál vendégeit szállítani.

- Erdélyi Miklós polgármester -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában