Helyi közélet

2014.08.30. 15:46

Befejező szakaszban a záhonyi városfejlesztés

Záhony - Az utolsó fázisához érkezett a József Attila utcát és a környezetét érintő városfejlesztési projekt Záhonyban.

Záhony - Az utolsó fázisához érkezett a József Attila utcát és a környezetét érintő városfejlesztési projekt Záhonyban.

A 300 millió forint értékű fejlesztés keretében a fedett uszoda melletti beépítetlen területen közpark létesül sétányokkal, padokkal, játszósarokkal. A város második főutcájának számító József A. út burkolatának felújítása és a járdák jelentős részének míves díszkövezése is a beruházás részét képezi. Az általános iskola melletti területen a Záhonyban született tekintélyes tudósember egész alakos szobrával Dr. Béres József Emlékpark létesül, valamint szabadtéri színpad, játszópark, rendezvénytér és térvilágítás került kialakításra, s megújult a művelődési intézmény előkertje is.

Az általános iskola belső udvarán műanyag felületű sportpályát alakítanak ki futópályákkal kiegészítve, míg a zsibongó térburkolata rugalmas lapok lefektetésével korszerűsödött. Az uniós támogatással megvalósuló fejlesztés keretében a városközpontban fekvő Barátság Áruház rekonstrukciójára már sor került, az önkormányzat pedig önerős beruházásban valósította meg a kapcsolódó zöldterületek igényes felújítását. A látványos létesítmények ünnepélyes felavatására szeptember közepén kerül sor.

Tancsik Róbert

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában