Helyi közélet

2014.12.25. 12:31

Színészeink karácsonya

Nyíregyháza - Gosztola Adél, Mészáros Árpád Zsolt és Széles Zita is egyaránt családi körben ünnepel.

Nyíregyháza - Gosztola Adél, Mészáros Árpád Zsolt és Széles Zita is egyaránt családi körben ünnepel.

Körkérdésünkkel három színészt kerestünk meg: ők vajon hogyan „karácsonyoznak”?

Gosztola Adél és Szalma Tamás színművészék háza táján szeretetteljesen és mozgalmasan telnek el a december hátralévő napjai.

– Karácsonykor mindig összegyűlik Nyíregyházán a nagycsalád – említette Gosztola Adél. – December 24-én délután díszítjük a karácsonyfát, karácsonyi zene szól, a tűzhelyen fő a vadas. Ez a hagyományos karácsonyi vacsora nálunk: vadas zsemlegombóccal. Marhafelsálból vagy vadhúsból készítem, és áfonyalekvárral tálalom. A bejglit is mi sütjük, bár ezt már az ünnepet megelőzően elkészítjük.

Lenke öröme a legfontosabb

A karácsonyfánk mindig aranyszínű. Tavaly kísérleteztünk az ezüst és arany összeállítással, de az idén újra csak aranyszínű díszekkel fogjuk öltöztetni. Mi, felnőttek egymást csak apróságokkal lepjük meg, a hangsúly a lányomon, a 12 éves Lenkén van, az ő öröme a legfontosabb. A szent­este nagy szeretetben telik – mire hazaérünk a szentmiséről, a kandallóban ég a tűz, a karácsonyfán gyertyák gyúlnak, jót vacsorázunk, pezsgőt bontunk, aztán beszélgetünk, társasjátékozunk. Az ünnep többi napján várjuk a szüleimet, akik 26-án érkeznek, és 28-áig maradnak, 27-én Noémi (Szalma Noémi, aki a debreceni színház művésze) is hazajön, és együtt tölthetünk néhány napot. Jókat főzünk együtt. Kacsát és halat is sütök, sőt, a töltött káposzta sem maradhat el. Aztán jön a munka: 27-én este a Cafe Frei-ben lépek fel a Karády-estemmel, 30-án pedig a Barbizon színpadán a „Nyíregy-házi nyúlra lövünk” című előszilveszteri kabaréban is szerepelek.

Levél az angyalkának

Széles Zita színművészt a Móricz Zsigmond Színházban fellépés előtt kerestük. Igyekeztünk, hogy ne nagyon zavarjuk meg, mert egyszer, régebben azt nyilatkozta: „Bevallom, hogy az előadások előtt izgulok, de igyekszem ezt a felfokozott állapotot átvinni a színészi feladatra”.

Zita egyébként aznap este Az ellopott futárban játszott, mégpedig Babette anyó szerepében. A család nagyon várja a karácsonyt, már csak azért is, mert a nyolcéves Csengének – aki hisz még az angyalokban – ez a legszebb ünnep. Csenge levelet is írt az angyalkáknak, mit szeretne kapni. Ez tavaly bevált, a fenyőfa alatt ott ékeskedett a várva várt legókészlet.

Az édesapa, Zita párja egyébként szintén szakmabeli, a színész Tóth Zoltán László, így együtt bizonyára szép lesz a fenyőfa alatti kis „műsoros ünnepség”. A vacsorát még nem tervezték el. Az ünnep után aztán változatosabb lesz a program, még inkább kiteljesedik a család, hisz Budapestre utaznak, ahol találkoznak Zita testvérével, illetve Csenge kis unokatestvérével.

A színésznőt legközelebb egy új darab premierjén, a Tűzpróba avagy a Heilbronni Katica című történelmi lovagdrámában is láthatjuk január 17-én, Brigitta házvezetőnő szerepében.

- Bodnár István -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában