Helyi közélet

2015.01.21. 18:14

Megvalósul egy régi álom, az új rendelő

Csengerújfalu - Minden forintra szükség van, saját bevételre nem számíthat az önkormányzat.

Csengerújfalu - Minden forintra szükség van, saját bevételre nem számíthat az önkormányzat.

Január végére elkészül a teljesen új orvosi rendelő Csengerújfaluban.

Újabb sikeres pályázat

– Áldatlan állapotok között folyt a gyógyító munka, de szerencsére ez már a múlté. A korábbiakhoz képest sokkal jobb körülmények között fogadhatja nemsokára a háziorvosunk a betegeket – mondta el lapunknak Zsiga Mihály polgármester, aki beszámolt további sikerekről is.

– Kedvezően bírálták el azt a támogatási kérelmünket, ami az önkormányzati konyha és a polgármesteri hivatal felújítására, fűtéskorszerűsítésére vonatkozik. Az elnyert 30 millió forintból a konyha teljesen megújul, modern berendezést kap, az elavult nyílászárókat is újakra cserélik a szakemberek.

– Megszépül a polgármesteri hivatal épülete is. A hőenergia-takarékosság jegyében mind a két intézményben a gázkazán helyett aprítékkazánt állítunk majd üzembe. A felújítások már januárban elkezdődnek, aztán telepítjük a kazánokat, amelyek mellé raktárak is épülnek. Az önkormányzati konyha egyébként naponta 140–230 főre főz. Innen kapnak ebédet az iskolások, az óvodások, az idősek.

A csengerújfalui önkormányzat folyamatosan szem előtt tartja a takarékoskodást, ezért vállalata fel a kazánok cseréjét is. Mivel halmozottan hátrányos helyzetű a település, minden forintra nagy szükség van, saját bevételekre nem számíthat a képviselő-testület. A 900 lelkes település lakosságának csupán 4-5 százaléka dolgozik, a többiek idősek, gyermekek, munkanélküliek.

KM-MML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában