Helyi közélet

2015.02.19. 10:57

Harminc új munkahely megváltozott munkaképességűeknek Nagyhalászban

Nagyhalász - A PIREHAB mozaikszó, amely papíripari tevékenységre és a foglalkoztatáson keresztül megvalósuló rehabilitációra utal.

Nagyhalász - A PIREHAB mozaikszó, amely papíripari tevékenységre és a foglalkoztatáson keresztül megvalósuló rehabilitációra utal.

– A debreceni központú PIREHAB Nonprofit Kft. Szabolcs–Szatmár–Bereg Megyében közel 1000 fő munkavállalót foglalkoztat. A nagyhalászi zsákgyárában közel 300 fő talál megélhetést, ugyanakkor folyamatos beruházásokkal az üzemet korszerűsítik, bővítik, a termelési folyamatokat racionalizálják – tudtuk meg Jóvér Csilla rehabilitációs igazgatótól.

További 30 fő megváltozott munkaképességű munkavállalók foglalkoztatása érdekében munkahelyteremtés támogatása keretében a PIREHAB Nonprofit Kft. új üzemcsarnokot létesített, amely papíralapú csomagolóeszközök gyártására alkalmas. A február 20–án átadásra kerülő több mint 600 négyzetméteres üzemcsarnok beruházásának összege több mint 80 millió forint, amelyből 59.640.000 Ft–ot biztosított a Magyar Állam az Emberi Erőforrások Minisztériuma, az önerő 21.600.000 Ft volt.

Az új üzemcsarnokot a használatba vétel előtt, ünnepélyesen pénteken adja át a cég vezérigazgatója, Becker György, dr. Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter és Czibere Károly szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár.

Vincze Péter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában