Helyi közélet

2015.05.17. 18:16

A palacsintarecept az internet sztárja

Budapest - A magyarok elsősorban süteményrecepteket keresnek a neten.

Budapest - A magyarok elsősorban süteményrecepteket keresnek a neten.

Már nem a hagyományos magyar ételek a legkeresettebbek az interneten: több mint tízezer recept közül a palacsintára kíváncsiak a legtöbben, de vannak igazi meglepetések is a listán.

A palacsinta, a muffin és a kókuszgolyó a legkeresettebb receptek a hazai interneten – ez derül ki abból a felmérésből, amit a Receptneked.hu készített el több mint tízezer receptkeresés alapján. Az is egyértelmű, hogy a magyarok elsősorban süteményreceptekre keresnek az interneten, míg a húsok vagy levesek iránt lényegesen kisebb az érdeklődés. Bár a tökfőzelék gyerekkorban igazi közutálatnak örvend, úgy tűnik, felnőttkorra sokan megkedvelik, ugyanis a tökfőzelék a legkeresettebb főzelékrecept a neten, amit némileg leszakadva a krumpli- és a borsófőzelék követ.

Míg a főzelékeknél a tök a menő, addig a levesek körében a paradicsomleves a legkeresettebb recept, amit a tárkonyos raguleves és a zellerkrémleves követ. A főételek közül a hagyományosabb ételek iránt a legnagyobb az érdeklődés.

A lista élén a különböző csirkemellreceptek állnak, amelyeket a rakott krumpli és a brassói aprópecsenye receptje követ. Az egytálételek listáját a túrógombóc vezeti, megelőzve a chilis babot és a mákos gubát.

A listából jól látszik, hogy az édes ételek a legkeresettebbek, de a chilis bab mellett más furcsaság is akad. A torták közül a sajttorta és a répatorta a legnépszerűbb, de nagy az érdeklődés az avokádókrém készítése iránt is, ami szintén nem nevezhető hagyományos magyar ételnek.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában