Helyi közélet

2015.05.24. 10:57

Haspókvonzó vendéglőink

Nyíregyháza - Az ország legjobb kisvendéglői és Minőségi Díjas éttermei között is találni megyénkbelit.

Nyíregyháza - Az ország legjobb kisvendéglői és Minőségi Díjas éttermei között is találni megyénkbelit.

A Magyar Turizmus Zrt. legfrissebb összeállításában olyan családi éttermeket gyűjtött össze, amelyek őrzik a klasszikus házias vendéglátás és ételkészítés hagyományait. „Ahol a vendég tényleg az első, a berendezés ízléses és barátságos, az ételek pedig, mintha nagyanyáink készítették volna. Ahol úgy érezzük, nem étteremben, hanem vendégségben vagyunk, ahová bármikor visszatérnénk” – olvasható az itthon.hu internetes portál „bor és gasztronómia” aloldalán.

Hagyományos és modern ételek

A hazai turizmus folyamatos fejlődéséért munkálkodó nonprofit társaság által országszerte ajánlott kisvendéglők között kellemes meglepetésre ott található a vásárosnaményi Winkler Ház Panzió & Étterem.

„A listát az éttermek online értékelései, általános megítélésük, eredményeik, weboldaluk minősége, hangulatuk, valamint kollégáink, szakmai partnereink tapasztalatai és ajánlásai alapján állítottuk össze. A sorrend nem jelent rangsort” – szögezi le a Magyar Turizmus Zrt. csapata néhány mondatban – a többi általuk ajánlotthoz hasonlóan – jellemezve is a közel húsz­éves naményi vendéglőt: „Vásárosnamény belvárosában, családi tulajdonban lévő, meghitt hangulatú étterem, ahol a tradicionális és modern ételkülönlegességeket elsősorban helyi alapanyagokból készítik. Az étterem egyben kisebb rendezvények és esküvők helyszíne is. Nyáron, a tágas, mégis meghitt hangulatú kerthelyiségben a kemencében sült és grillételek is étlapra kerülnek”.

Családi vállalkozás

– Az itt élő embereknek a kedvében járni régi hagyomány, mi pedig ezt a hamisítatlan beregi vendégszeretet tettük magunkévá, amikor 1998-ban megnyitottuk a Winkler Ház Panzió & Éttermet. Családi vállalkozásunk kiemelkedő szintű éttermi vendéglátást kínál, amit a múlt évben például a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében „Az Év Kereskedelmi Vállalkozása” címmel és Rozmaring díjjal is elismertek. Éttermünkbe látogató vendégeink a helyi, házias ízvilágú ételeink mellett kedvükre válogathatnak a modern konyha napjainkban népszerű fogásai közül is.

– Az éttermünk, valamint a tágas, mégis meghitt hangulatú kerthelyiségünk, a kemencével és grillezővel felszerelt látványkonyhánk kiváló választás bármilyen alkalomra – említette Winkler Zoltán, a családi vállalkozás ügyvezetője.

Szárnyalhat a Kakukk is

A megyei vendéglátás másik sikerét a nyírbátori Kakukk Étterem könyvelheti el: az ország minden részéből pályázó további 18 étteremmel együtt elnyerte a Magyar Turizmus Minőségi Díjat. Az idei évben 103 vendéglátásban működő szolgáltató bejáratánál található meg a Q-tábla. Ebből 84 szálloda és 19 az étterem.

Utóbbiak között szerepel a nyírbátori Kakukk Étterem, amelyet a gasztronómia elkötelezettje, a Magyar Népi Ízőrző Lovagrend alapító elnöke, Rácz Mihály irányít. A díj az elnyerést követően három évig érvényes. Az érvényességi idő lejártával az étteremnek vagy szállodának újra pályáznia kell.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában