Helyi közélet

2015.05.21. 11:14

Megismerték a tej útját

Porcsalma - A tejet meglátni és megszeretni… – ez volt a célja az üzemben szervezett nyílt napnak.

Porcsalma - A tejet meglátni és megszeretni… – ez volt a célja az üzemben szervezett nyílt napnak.

Kíváncsi gyerekek léptek be a napokban a porcsalmai tejüzem kapuján; azok az iskolák kaptak meghívót, amelyekbe iskolatejet szállít a cég.

Kisebb csoportokban összesen 130 kis vendég látogatta végig az üzemet, s amíg ők a csőkígyók, tartályok útvesztőit követve haladtak a tej útján, a kint várakozó társaik szabadtéri programokból válogathattak: kosárlabdázhattak, de kóstoló és még egy igazi boci is várta őket.

Ötmillió liter évente

– A kezdeményezés célja az iskolatejprogram népszerűsítése volt, és a program keretében szállított termékeket mutattuk be a gyártástól addig a pillanatig, amíg az asztalra kerülnek – indokolta a kapuk kitárását Leithi Vilmos, az East Milk Kft. ügyvezetője.

A társaság 2011 elején alakult Nyíregyházán, de több évtizedes szakmai tapasztalatokra építve vágott bele nyerstej felvásárlásába, tejtermékek gyártásába és kereskedelmébe.

Ma már ötven embert foglalkoztatnak, naponta közel 500 vevőpontra szállítanak, és évente 5 millió liter tejet vásárolnak fel. Ennek egy részét értékesítik, nagyobb részét pedig bérgyártás, illetve saját feldolgozás keretében hasznosítják.

– Tavaly augusztus végén adtuk át Porcsalmán a napi 20 000 liter tej feldolgozására alkalmas üzemünket, mely magas szintű technikai felszereltség mellett a térség legnagyobb friss fogyasztású tejtermékeket előállító üzeme, ahonnan tej, kakaó, tejföl, joghurt, kefir, túró és ízesített joghurt kerül ki – érzékelteti a gyors fejlődést az ügyvezető.

A teljes cikk elolvasható a Kelet-Magyarország május 21-i számában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában