Helyi közélet

2015.07.15. 07:58

Járt a végkielégítés Simonnak, mert már képviselő volt

Nyírbogát -  Napok múltán sem csitul a vihar a fideszes országgyűlési képviselőnek, Nyírbogát korábbi polgármesterének, dr. Simon Miklósnak tavaly megítélt végkielégítése körül.

Nyírbogát -  Napok múltán sem csitul a vihar a fideszes országgyűlési képviselőnek, Nyírbogát korábbi polgármesterének, dr. Simon Miklósnak tavaly megítélt végkielégítése körül.Ezúttal a Nyírbogáti Közös Önkormányzati Hivatal jegyzőjét kerestük meg, azt tudakolva, hogyan lehetséges, hogy álláspontjuk szerint jogszerű volt a kifizetés, miközben egy 1994-es jogszabály és a 2011-es, közszolgálati tisztviselőkről szóló törvény sem engedélyezi a végkielégítést, amennyiben a távozó polgármester országgyűlési képviselői jogviszonyt létesít.

– Hát éppen ez az! A juttatás valóban nem illeti meg a távozó polgármestert, ha országgyűlési képviselői jogviszonyt létesít. Dr. Simon Miklós esetében azonban erről szó sincs, hiszen ő már jóval korábban felhatalmazást kapott a választóktól a parlamenti pozíció betöltésére, nem azután vállalta a megyében élők képviseletét, miután 13 év után búcsút intett a polgármesteri széknek! – magyarázta a jegyző.

Bereznyákné dr. Bényei Bernadett azt is hozzátette: a végkielégítés előterjesztése előtt tájékoztatást kértek a kormányhivataltól, velük egyeztetve és a jogszabályokat megvizsgálva készült el a később benyújtott és elfogadott előterjesztés.

KM


Nyíregyháza - A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal nem találta törvénysértőnek a nyírbogáti önkormányzat döntését, amellyel végkielégítést és szabadságmegváltást szavazott meg a települést 2001 és 2014 között vezető Simon Miklósnak. tovább »


Nyírbogát – Politikai ellenfelei végkielégítés mutyit emlegetnek, dr. Simon Miklósnak azonban tiszta a lelkiismerete. tovább »

A Jobbik vizsgálatot kezdeményez a Simon Miklós Fidesz-KDNP-s országgyűlési képviselőnek, korábbi nyírbogáti polgármesternek kifizetett ötmillió forintos végkielégítés törvényességével és jogszerűségével kapcsolatban - közölte Apáti István. tovább »


Kapzsiság, Fidesz a neved! Ezzel a felütéssel kezdte a „Simon-ügyben” összehívott rendkívüli sajtótájékoztatóját hétfőn dr. Apáti István. tovább »


Az MSZP a kapott összeg visszafizetésére, az Együtt pedig mentelmi jogáról történő lemondásra szólította fel Simon Miklós Fidesz-KDNP-s országgyűlési képviselőt, Nyírbogát korábbi polgármesterét, akinek a Borsonline hétfőn megjelent cikke szerint több millió forintos végkielégítést szavazott meg a felesége által irányított Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei község önkormányzata. tovább »


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában