Helyi közélet

2015.07.19. 14:57

Lions-cserediákoknak bejött Nyíregyháza

Nyíregyháza - Öt ország vendégeit halmozták el programokkal és szíveslátással egy héten át.

Nyíregyháza - Öt ország vendégeit halmozták el programokkal és szíveslátással egy héten át.

A 15 esztendeje alapított Első Nyíregyházi Lions Klub nemrégiben hat külföldi diákot fogadott. Ketten Törökországból, egy-egy tanuló pedig Dániából, Németországból, Hollandiából és Lengyelországból érkezett.

– Mindannyian nagyszerűen érezték magukat. A fogadócsaládok is szeretettel gondolnak vissza rájuk. A heti program során jártak Tokajban, Nyírbátorban,Máriapócson, Vaján, megismerkedtek Nyíregyházával, azóta pedig már Miskolcon táboroznak. Emlékezetes hét volt minden résztvevő számára, köszönet mindenkinek, aki bármit is tett a Lions-os cserediákokért – jegyezte meg Jeles Emőke, az Első Nyíregyházi Lions Klub elnöke.

Leóknak nevezik mindazokat a fiatalokat, akik pátyolgatták a külföldi vendégeket: Dobó Hanna, Lipták Lea, Jeles Zsombor, Jeles Huba, Nagy Mátyás, Tóth Boglárka, Tóth Eszter, Tóth Dorottya, Tőkési Levente, Szűcs Dorottya és Zombor Marci sürögtek-forogtak, a kedvükben jártak, a programsorozatot pedig Jeles Attila koordinálta.

Az Első Nyíregyházi Lions Klub tevékenységi köréből kiemelendő a jótékonysági bál, a tehetségnap, az egészségnap, a szemszűrő program szervezése, a JAOK osztályai gyógyító munkájának segítése, a látássérültek szervezeteinek anyagi támogatása, az anyaotthon, a Tóth András szeretetotthon patronálása. A Lions-cserediákok jelesre értékelték a vendéglátásukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában