Helyi közélet

2015.07.14. 13:52

Összefogás Megyénkért: Erkölcstelen és törvénysértő a Simon Miklósnak megítélt végkielégítés

Nyíregyháza – Jogalap nélkül állapította meg a képviselő-testület, hogy dr. Simon Miklóst végkielégítés és szabadságmegváltás illeti meg, így nem csak erkölcstelen, hanem törvénysértő is az a határozat, amely bruttó 5 millió 215 ezer 65 forint kifizetéséról szól – mondta keddi sajtótájékoztatóján dr. Helmeczy László ügyvéd.

Nyíregyháza – Jogalap nélkül állapította meg a képviselő-testület, hogy dr. Simon Miklóst végkielégítés és szabadságmegváltás illeti meg, így nem csak erkölcstelen, hanem törvénysértő is az a határozat, amely bruttó 5 millió 215 ezer 65 forint kifizetéséról szól – mondta keddi sajtótájékoztatóján dr. Helmeczy László ügyvéd. Az Összefogás Megyénkért Szövetség elnöke szerint október 11-én hatályon kívül helyezték azt, a polgármesteri tisztség ellátásának egyes kérdésiről szóló törvényt, amely a végkielégítés mértékét szabályozta, így ezt követően nem volt lehetőség és törvényi felhatalmazás ilyen döntés meghozatalára.

Dr. Simon Miklós azonnal fizesse vissza a neki közpénzből jogtalanul kifizetett milliókat, valamint mondjon le a mentelmi jogáról és vállalja a felelősséget abban az ügyben, melyben négy társát már jogerősen elítélték – hangsúlyozta Helmeczy László és megjegyezte: végkielégítés akkor sem jár – a törvény szerint –, ha a volt polgármester országgyűlési képviselői jogviszonyt létesít, Simon Miklós pedig ma is ott ül a parlamentben.


Nyírbogát – Politikai ellenfelei végkielégítés mutyit emlegetnek, dr. Simon Miklósnak azonban tiszta a lelkiismerete. tovább »

A Jobbik vizsgálatot kezdeményez a Simon Miklós Fidesz-KDNP-s országgyűlési képviselőnek, korábbi nyírbogáti polgármesternek kifizetett ötmillió forintos végkielégítés törvényességével és jogszerűségével kapcsolatban - közölte Apáti István. tovább »


Kapzsiság, Fidesz a neved! Ezzel a felütéssel kezdte a „Simon-ügyben” összehívott rendkívüli sajtótájékoztatóját hétfőn dr. Apáti István. tovább »


Az MSZP a kapott összeg visszafizetésére, az Együtt pedig mentelmi jogáról történő lemondásra szólította fel Simon Miklós Fidesz-KDNP-s országgyűlési képviselőt, Nyírbogát korábbi polgármesterét, akinek a Borsonline hétfőn megjelent cikke szerint több millió forintos végkielégítést szavazott meg a felesége által irányított Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei község önkormányzata. tovább »


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában