Helyi közélet

2016.01.04. 18:34

Komoly fagyok: életet menthet az odafigyelés

Szabolcs-Szatmár-Bereg - A megyei rendőrök az elmúlt napokban több esetben is életet mentettek.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - A megyei rendőrök az elmúlt napokban több esetben is életet mentettek.

Beköszöntött a fagyos idő, amikor nappal sem emelkedik a hőmérséklet fagypont fölé. Sok embert fenyeget a kihűlés, amely nem csak éjszaka következhet be. A legnagyobb veszélyben az utcán élők vannak, de fokozottan kell figyelni azokra is, akik egyedül élnek, életkoruk és/vagy egészségi állapotuk, esetleg vagyoni helyzetük miatt nem tudnak befűteni a lakásukban. A tragédiák megelőzésében kiemelkedő szerepe van a családnak és a környezetnek, de megyénkben a közterületeken szolgálatot teljesítő rendőrök is fokozottan figyelnek azokra, akikről tudják, hogy az utca az otthonuk. Rendszeresen megfordulnak a ritkábban lakott településrészeken és a tanyák környékén, ellenőrzik a parkokat, buszmegállókat és a vasút­állomásokat is.

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság járőrei december 31-én délután Nyíregyházán egy buszmegállóban találtak rá egy 39 éves nyíribronyi férfira. A rendőrök a férfit, hogy megakadályozzák a kihűlését, kórházba vitték. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába érkezett segélyhívás január 2-án. A segélykérő egy asszony volt, aki elmondta: Nyíregyházán tartózkodik, de eltévedt, nagyon fázik és szeretne hazajutni.

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság járőrei: rövid időn belül rátaláltak a 40 éves asszonyra, akihez mentőt hívtak. A Tiszavasvári Rendőrkapitányság járőrei január 3-án 0 óra 50 perckor Tiszavasvári-Józsefházán bukkantak rá egy üzemképtelen gépkocsi mellett veszteglő két férfira. Kiderült, hogy a gépkocsijukból kifogyott az üzemanyag és a legközelebbi töltőállomás már zárva volt. A két férfivel utazott egyikük nyolc éves gyermeke is. A járőrök a rendkívül hideg éjszakában az út mellett rekedt társaságot egy közeli településen élő barátjukhoz vitték.

A rendőrség kéri a lakosságot, hogy senki ne menjen el a hidegben földön vagy padon fekvő ember mellett! Amennyiben tudomásukra jut, vagy ismernek olyan személyt, aki fűtetlen lakásban él, értesítsék az illetékes hatóságokat. Kérjenek segítséget a 107, 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén!

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában