Helyi közélet

2016.01.02. 19:40

Visszatekintő - Tükrözés endoszkóp nélkül

Nyíregyháza - Nagy előnye, hogy nincs fájdalom, fertőzésveszély, vagy altatás.

Nyíregyháza - Nagy előnye, hogy nincs fájdalom, fertőzésveszély, vagy altatás.

Elérhető a Jósa Andás Oktatókórház (JAOK) I. Belgyógyászati Osztályán is az endoszkópos kapszulás vizsgálat, a fájdalommentes gasztroenterológiai szűrés – jelentette be egy márciusi sajtótájékoztatón dr. Adorján Gusztáv, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház főigazgatója.

– A kapszulaendoszkópos vizsgálat nagy előnye, hogy nincs fájdalom, fertőzésveszély, és nincs levegőbefújás, vagy éppen altatás – emelte ki az új vizsgálati módszerrel kapcsolatban dr. Szegedi László. A JAOK I. Belgyógyászati Osztályának vezető főorvosa kifejtette: ma már létezik nyelőcső-, vékonybél- és vastagbélkapszula is. Jó hír, hogy a Gasztroenterológiai Szakmai Kollégium támogatja a Nyíregyházán induló vékonybél ­kapszulaendoszkópos vizsgálatának bevezetését, amely a közeljövőben OEP-támogatott lehet. A vastagbélkapszula csak térítés ellenében elérhető vizsgálati módszer, annak aki igénybe kívánja venni, több mint ezer eurót kell fizetnie.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában