Helyi közélet

2016.02.25. 10:49

MSZP-sajtótájékoztató: A hatalom fél az emberek véleményét megkérdezni

Nyíregyháza - – Tudnia kell minden magyar állampolgárnak, hogy ami a Nemzeti Választási Iroda előtt kedden történt, amikor szélsőjobboldali verőlegények akadályozták meg a vasárnapi boltzár elleni népszavazási kérdés beadását, annak mi vagyunk az elszenvedői, de az áldozatai a magyar állampolgárok, akik élni akartak jogaikkal és véleményt szerettek volna nyilvánítani – mondta csütörtöki, a Fidesz irodája előtt tartott nyíregyházi sajtótájékoztatóján Lukács Zoltán, az MSZP országgyűlési képviselője.

Nyíregyháza - – Tudnia kell minden magyar állampolgárnak, hogy ami a Nemzeti Választási Iroda előtt kedden történt, amikor szélsőjobboldali verőlegények akadályozták meg a vasárnapi boltzár elleni népszavazási kérdés beadását, annak mi vagyunk az elszenvedői, de az áldozatai a magyar állampolgárok, akik élni akartak jogaikkal és véleményt szerettek volna nyilvánítani – mondta csütörtöki, a Fidesz irodája előtt tartott nyíregyházi sajtótájékoztatóján Lukács Zoltán, az MSZP országgyűlési képviselője. A párt alelnöke hozzátette: példátlan egy demokráciában, hogy a hatalom kopasz, kigyúrt „magánhadsereget” küld egy hivatalba, hogy megakadályozzon valamit, ami demokratikus alapjog. Ez azt mutatja: a hatalom fél az emberek véleményét megkérdezni. Azzal, hogy a miniszterelnök szerdán bejelentett egy egyébként tét nélküli népszavazást, az azt is jelenti: úgy gondolja, neki van joga ehhez, a népnek pedig nincs. A diktatúra irányába mutat, ha a miniszterelnök elvárja, hogy az állampolgárok őt szolgálják – mondta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában