Helyi közélet

2016.04.08. 17:04

Remekeltek a Vikár-zeneiskola ifjú zongoristái

Nyíregyháza - A Vikár tanulói kiválóan szerepeltek az országos megmérettetésen.

Nyíregyháza - A Vikár tanulói kiválóan szerepeltek az országos megmérettetésen.

A Vikár Sándor-zeneiskola adott otthont nemrégiben a XIV. Országos Zongoraversenynek, ahol az intézmény diákjai kitettek magukért: egy első helyet és egy különdíjat is szereztek.

A kétszeres tanári különdíjas Pólikné Smid Ildikó tanítványa, Pucsok Tünde megnyerte a III. kategóriát, így az ifjú hölgy érthetően nagyon boldog volt a verseny után.

Nem számítottam rá, így nagy meglepetés volt a győzelem – mesélte Tünde, aki hat­éves kora óta zongorázik.

 

A III. korcsoportban 12 perces játékidőt engedélyeztek a szervezők, a darabválasztásnál viszont szabad kezet kaptak a diákok. Pólikné Smid Ildikó szerette volna minél több oldaláról megmutatni Tünde tehetségét.

Ha valamilyen instrukciót kap, azonnal képes átvezetni a saját stílusára – jegyezte meg a pedagógus tanítványáról.

Ildikó már 33 éve oktatja a fiatalokat, és úgy véli, nagyon fontos, hogy olyan darabokat válasszanak, amelyek a gyerekek fantáziáját megmozgatják, és amitől kedvet kapnak a zenéléshez.

Pucsok Tünde a klasszikus, virtuóz darabokat kedveli, így nem véletlen, hogy a versenyen előadott Toccata a-moll darab is ilyen volt. A mindennapos gyakorlás mellett készül a felvételire: tanulmányait a debreceni Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakközépiskolában szeretné folytatni.

- KM-PB -

További részletek a kelet.hu-n.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában