Helyi közélet

2016.05.11. 15:16

Varsányfalvi Alfréd a megye legszebb kisállata

Nyíregyháza - A keddi találkozó előtt úgy képzeltük, hogy Varsányfalvi Alfréd habitusa illeszkedik méltóságteljes, tiszteletet parancsoló, már-már nemesi nevéhez.

Nyíregyháza - A keddi találkozó előtt úgy képzeltük, hogy Varsányfalvi Alfréd habitusa illeszkedik méltóságteljes, tiszteletet parancsoló, már-már nemesi nevéhez. Tévedtünk. A hároméves Himalája perzsa kandúr legalább olyan mozgékony és kíváncsi, mint kölyökként lehetett. Gazdája, Szöllősy Vlászta azt is elárulta, hogyan maradhatott ilyen játékos lapunk kisállat-szépségversenyének győztese.

Akár egy kisgyerek

– Ha Fricike mellettem fekszik, a mai napig „dagaszt”, akár a kiscicák. Az első pillanattól kezdve igyekeztünk boldoggá tenni, amit mérhetetlen nagy ragaszkodással hálál meg. Rengeteg mütyürje van, borzasztóan játékos és minden érdekli. Olyannyira, hogy át kellett miatta rendezni a szobámat – mesélte Nyírmadán élő gazdája, s hozzátette: azután döntöttek a nagy átalakítás mellett, hogy a cicus megtanította repülni a kristálypoharakat, és erősen érdeklődni kezdett a plazmatévé iránt.

– A német ismerőseink is elhalmozzák ajándékokkal: kapott cicakanapét, macskavárat, plédet. Fricike nagyon boldog velünk, ezért maradt ilyen szertelen. Emellett szinte soha nincs egyedül, nyugdíjasként rengeteg időt töltök vele, a három kutyánkkal és egy nemrég befogadott, félvak macsekkal, szóval állatcentrikus család vagyunk. Minden reggel fésülködéssel kezdjük a napot, aztán játszunk kifáradásig.

Ha valami miatt este nem vagyok otthon, hiába ad neki enni a férjem, addig nem iszik és nem nyúl a tányérhoz, míg haza nem érek. Olyan, mint egy kisgyerek – ecsetelte Szöllősy Vlászta, aki a Kurcz Bt.-nek köszönhetően megannyi finom falattal lepheti meg a kedvenceit, így a szülőfalujáról, Kisvarsányról elnevezett Alfrédot is.

A teljes cikk elolvasható a Kelet-Magyarország május 11-i számában és a kelet.hu-n.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában