Helyi közélet

2016.06.10. 18:19

A játszótér alapkő letétele után plenáris ülés és koncert Nyíregyházán

Nyíregyháza - Egyre közelebb kerül a megvalósításához az a nem mindennapi játszótér, amit a Rotary Club Nyíregyháza szeretne megvalósítani a megyeszékhely belvárosában.

Nyíregyháza - Egyre közelebb kerül a megvalósításához az a nem mindennapi játszótér, amit a Rotary Club Nyíregyháza szeretne megvalósítani a megyeszékhely belvárosában. A játszótér különlegességét az jelenti, hogy sérült és egészséges gyermekek egyaránt használhatják, hiszen speciális, erre a célra tervezett, biztonságos játékok várják majd a fiatalokat.

A játszótér alapkövét június 13-án 17.30-kor helyezik el a városi művelődési központ melletti területen, s ezt az eseményt megtiszteli jelenlétével a 2015/2016-os Rotary év világelnöke, K. R. Ravindran és felesége is, a Rotary magyarországi kormányzója, Csóka Imre társaságában.

Az időkapszulában benne lesz az utókor számára a Rotary levele és nyíregyházi tagjainak a névsora, belehelyeznek továbbá egy Cantemus CD-t és helyet kap még több újsággal együtt a Kelet-Magyarország hétfői száma is. Az alapkőletétel után a civil szervezet világelnöke, a magyarországi kormányzó és a helyi szervezet elnöke elültet egy-egy fát, majd 18 órakor a Kodály Zoltán Általános Iskolában plenáris ülést tartanak.

A Rotary Club Nyíregyháza programja ünnepi koncerttel fejeződik be. A 19 órakor kezdődő nyilvános hangversenyen fellép a Cantemus Gyermekkórus, a Pro Musica Leánykar és a Cantemus vegyes kar. A nyíregyházi Rotary szervezet jótékonysági céllal rendezi meg ezt a zenei programot, ugyanis úgy döntött, hogy a 990 forintos támogatói jegyekből befolyt összeget felajánlja a Cantemus kórus tehetséges fiataljainak támogatására, hiszen a kóruscsalád együttesei korábban már többször is segítették a helyi klub munkáját. Jegyek elővételben korlátozott számban kaphatók a Cantemus irodájában, a Kodály-iskolában.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában