Helyi közélet

2016.08.03. 19:30

„Egy csónakban eveztek”

Sonkád, Tiszaszalka - Második alkalommal rendezték meg a mesterpedagógusok szabadegyetemét.

Sonkád, Tiszaszalka - Második alkalommal rendezték meg a mesterpedagógusok szabadegyetemét.

Eltelt egy év, s az ország mesterpedagógusai újra készülődtek Sonkádra, ahol a közelmúltban rendezték meg a Mesterpedagógusok II. Sonkádi Szabadegyetemét „Egy csónakban evezünk” címmel. Az ötletet megálmodta és létrehozta Iszák Tibor, Sonkád polgármestere, aki egyben a csaholci általános iskola igazgatója, mesterpedagógus, köznevelési szakértő.

Az öreg Túr partján

– Mézeskalács szívecskével vártak bennünket a település lakói a regisztráció során, ezzel is kifejezve a vendégszeretetüket. Jelentős számban érkeztünk úgy a községbe, mint visszatérő hallgatók – elevenítette fel lapunk számára az élményeit a tiszaszalkai Szülek Tünde mesterpedagógus, köznevelési szakértő. – A szatmári településre az ország minden részéből érkeztek mesterpedagógusok. A tudásmegújító továbbképzés nem a megszokott tantermi keretek között, hanem az öreg Túr partján, természeti környezetben, barátságosan berendezett sátrakban folyt. A nem mindennapi ötletet mindenki örömmel fogadta. A mesterpedagógusok nemcsak szakmai megújulást, hanem mentális feltöltődést is kaptak a kurzus során.

Szakmai megújulás

– Jól megszervezett kiránduláson vehettek részt a Szilva út felfedezése keretében azok a hallgatók, akik szerették volna megismerni a szatmári táj szépségét és nevezetességeit. A képzés minden napján érdeklődésünk szerinti témaszigeteken vehettünk részt, ahol kötetlen beszélgetést folytathattunk a szakemberekkel.

– Mesterpedagógusként, köznevelési szakértőként a következőt kaptam a szabadegyetem négy napján: szakmai megújulás, tapasztalatcsere a szakértői munkáról, szakmai kapcsolati háló kialakítása, feltöltődés.

KM


Támogatók, előadók

A sokoldalú rendezvényt támogatta az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Köznevelésért Felelős Államtitkárság, az Oktatási Hivatal és a Klebelsberg Intézményfenntartó központ. A rendezvényt jelenlétével megtisztelte térségünk országgyűlési képviselője, dr. Tilki Attila is. A szabadegyetemen előadást tartott többek között az Emmi-től Sipos Imre helyettes államtitkár, Thaisz Miklós főosztályvezető, Horváth Péter, a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke, Czunyiné dr. Bertalan Judit kormánybiztos, Brassói Sándor, OH-elnökhelyettes, Pölöskei Gáborné, állami intézményfenntartó elnök.

Szellemi és lelki táplálék

– Összefoglalva: a képzés négy napján szellemi, lelki és testi táplálékot is kaptunk a tavalyi képzéshez hasonlóan. Ez a kurzus alkalmas volt arra, hogy megelőzzük a szakmai kiégést. Köszönjük! Várjuk kíváncsian a következőt! Örülök, hogy részt vettem a szabadegyetem programjain, és büszkén őrzöm immár a 2. belépőmet a Discipula Discipulus felirattal! – tette hozzá Szülek Tünde.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában