Helyi közélet

2016.09.17. 13:16

Kelendőek voltak a régi ízek Nyíregyházán

Nyíregyháza - Kétezer-ötszázan kóstolták meg a régi Magyarország ízeit.

Nyíregyháza - Kétezer-ötszázan kóstolták meg a régi Magyarország ízeit.

Mint ahogy arról beszámoltunk, a múlt vasárnap egész napos gasztronómiai fesztivált rendeztek a Sóstói Múzeumfaluban. A hangulatos, népzenés, néptáncos műsorokkal tarkított rendezvényen a megye legfinomabb hazai és nemzetiségi tájjelegű ételei kerültek az érdeklődők tányérjába.

Profik és amatőrök

Márpedig érdeklődőből akadt bőven: a kellemes nyári időben több mint kétezer-ötszázan látogattak ki a skanzenbe, ahol közel háromszáz közreműködő dolgozott azért, hogy a vendégek jól érezzék magukat, hogy tartalmas kulináris és kulturális kikapcsolódásban legyen részük.

A települési és nemzetiségi önkormányzatok, civil egyesületek amatőr csapatai mellett a gasztronómia hivatásos lovagjai is harcba szálltak a látogatók elismeréséért, amit a reneszánsz korból hozott receptekkel kívántak kivívni. A kígyózó sorok tanúsága szerint igen nagy sikerrel. „A fesztivál legízesebb étele” címet a tirpák Bokortanyák Lakosságáért Egyesület főzőcsapata nyerte el, az ő káposztás paszulylevesüket ítélték a vendégek a legízletesebbnek.

- KM -

Ezek is érdekelhetik