Helyi közélet

2016.10.04. 16:47

Volt, aki elsírta magát a sikeres laptop pályázat hallatán

Nyíregyháza - Azt a kétszázát! Nagy elánnal osztják az ajándék notebookokat és tableteket a Luther utca 3. szám alatt található programirodában.

Nyíregyháza - Azt a kétszázát! Nagy elánnal osztják az ajándék notebookokat és tableteket a Luther utca 3. szám alatt található programirodában. A hétfőre tervezett, időpontra invitált 140 nyertes helyett végül 203-an távozhattak a vadonatúj eszközökkel. Ottjártunkkor, kedd délelőtt is egymásnak adták a kilincset a sikeresen pályázók.

– A Digitális Nemzet Fejlesztési Program nyíregyházi pályázatán térítésmentesen juthatnak hozzá 1550 notebookhoz és 480 táblagéphez. Hétfőtől lehet átvenni az eszközöket egészen október 29-ig – említette Dankó Andrea, a Digitális Nyíregyháza Pályázati Programiroda irodavezetője. – Előzetesen kiértesítettük az érintett pályázókat. Volt, aki elsírta magát, volt, aki belevisított a telefonba – senki sem leplezte az érzelmeit. Vannak, akik nem tudnak személyesen bejönni (kórházi ellátásra szorulnak, a határnál teljesítenek szolgálatot, külföldön dolgoznak), ez esetben meghatalmazással kerül az érintett háztartásba a notebook vagy a tablet. Nem tulajdonosok, hanem térítésmentes használók lettek a nyertes pályázók. Külföldre nem vihetik a gépet, és legalább egy évig biztosítaniuk kell az internet-hozzáférést.

– Az interneten bukkantam rá a pályázati felhívásra. Miután megismerkedtem a feltételekkel, egyértelművé vált, hogy megfelelek a kritériumoknak – fejtegette Choma Kata, aki álláskereső és nyugdíjas édesanyjával él egy háztartásban. – Még decemberben adtam be a pályázatot, és nagyon örültem, amikor kiértesítettek. Mivel van ECDL-vizsgám, így mentesülök a képzés alól. Ez egy kifejezetten jó minőségű notebook. Ha bármilyen szervizelési gond lenne, kaptunk egy telefonszámot, és házhoz jönnek. És még egeret is kaptam ajándékba! – lelkendezett Kata.

Kondor István keselyűként csapott le a lehetőségre, és amióta átvehette a laptopot, madarat lehet vele fogadni.

– A tévében láttam, hogy van egy ilyen pályázat. Édesanyámmal megbeszéltük, hogy érdemes-e nekivágnunk, aztán próba, szerencse, és lám – sikerült! Leírhatatlanul boldog vagyok! Nekem ez munkaeszköz is, mivel korábban számítógépes tanfolyamot végeztem, és érdekel ez a világ. A nővérem Belgiumban él, vele is sűrűben tudok kommunikálni. Csak köszönettel tartozom mindazoknak, akik kitalálták a pályázatot. Nálam egészen biztosan jó kezekben lesz a laptop, azt garantálom!


A kedvezményezettek köre:

– a nagycsaládosok

– a gyermeküket egyedül nevelők

– a megváltozott munkaképességűek és fogyatékkal élők

– a 45 év feletti munkavállalók

– a nyilvántartott álláskeresők és közfoglalkoztatottak

– az aktív idős korosztály tagjai


Nyíregyháza - Közel kétezer háztartás jut notebookhoz és táblagéphez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában