Helyi közélet

2017.01.25. 17:42

"Nincs szükség szakmai tapasztalatra, előképzettségre, mindent megtanítunk" - Folyamatosan bővítik dolgozóik létszámát

Nyírbátor - Az új kollégáknak mindent megtanítanak a belépés utáni hetekben.

Nyírbátor - Az új kollégáknak mindent megtanítanak a belépés utáni hetekben.

Folyamatosan bővíti dolgozói létszámát tavaly április óta (akkoriban Nyíregyházán is tartottak egy munkaerő-toborzót) a repülőgép-alkatrészgyártással foglalkozó nyírbátori Diehl Aircabin Hungary Kft. Az alkalmazottak felvétele azóta is folyamatos.

Speciális iparág

– Repülőgép-alkatrészek gyártásához keresünk jó kéz­ügyességű, szorgalmas kollégákat. Speciális iparágban dolgozunk: a Diehl Magyarország egyetlen repülőgépalkatrész-gyártó vállalata, így az itt használt technológiák nem tanulhatók máshol. Leendő kollégáink a munkához szükséges tudást itt a vállalatnál szerzik meg – kezdte a Kelet-Magyarország tájékoztatását Varga Gáborné Buga Bernadett.

A Diehl HR-vezetője kiemelte: minden egyes alkatrész nagy odafigyeléssel, kézzel készül. Ehhez a Diehl-nél minden körülmény adott, a munkatársak saját munkaállomásokon, kellemes körülmények között alkotnak.

– Nincs szükség szakmai tapasztalatra, előképzettségre, mindent megtanítunk az új kollégáknak a belépés utáni hetekben, és ezt követően is folyamatosan képezzük a munkatársakat. Azonban asztalos, karosszérialakatos, szobafestő, varrónő és egyéb, kézügyességet igénylő végzettségek sokat segíthetnek, hogy a munkához szükséges tudást leendő kollégáink könnyen, gyorsan megtanulják nálunk – folytatta Varga Gáborné Buga Bernadett, majd hozzátette: a Diehl folyamatosan bővül, így várják az újabb jelentkezéseket. A vállalat ugyanis hosszú távra tervez, így a leendő kollégáinknak kiszámítható jövőképet tudunk kínálni.

Nem panaszkodnak

A HR-vezetőnek feltettük a kérdést: sokáig kell keresgélniük, amíg megtalálják a megfelelő embert? – A Diehl személyzeti osztálya tudatosan és sokat dolgozik ezen. Rendszeresen vannak tesztírások a vállalatnál, folyamatosan érkeznek az új belépők. Jelenleg nincs okunk panaszra, ugyanakkor bátorítjuk azokat, akik hosszú távú munkát keresnek, jó kézügyességgel rendelkeznek, és kényelmes körülmények között, jó csapatban szeretnének dolgozni – közölte a HR vezető.

Tények ,adatok

Európai Uniós kutatási eredmények szerint a magyarok 65%­a egy idegen nyelvet sem beszél legalább társalgási szinten, és a maga 13%-os arányával az európai rangsor végén szerepel az ország a két idegen nyelv ismeretét tekintve is. A régión belül is elgondolkodtató a helyzet, a 25-64 éves korosztályban a szlovénok háromszor, a csehek pedig kétszer annyian beszélnek angolul, mint a magyarok.

KM-TG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában