Helyi közélet

2017.03.24. 13:11

A nap receptje: posírozott tőkehal

Baktalórántháza, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Ezt az ínyencséget csak azoknak ajánljuk, akik az átlagosnál otthonosabban mozognak a konyhában.

Baktalórántháza, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Ezt az ínyencséget csak azoknak ajánljuk, akik az átlagosnál otthonosabban mozognak a konyhában.

Hozzávalók:

  • 16 dkg tőkehal
  • bors
  • kevés mogyoró (sótlan)
  • panko morzsa
  • 1 tojás
  • olívaolaj
  • 1 kk. konyak
  • 1 gerezd fokhagyma
  • vaj
  • citromhéj ízlés szerint
  • 3 db (megtisztított) garnéla
  • petrezselyemzöld
  • 14 dkg burgonya
  • 1 sárgarépa
  • kevés snidling
  • fehér bors
  • 1 db tojás
  • 1 dl főzőtejszín
  • Elkészítés:

    A tőkehalat megmossuk, majd sóval, borssal, citromhéjjal és fokhagymával fűszerezzük. A mogyorót megdaráljuk és a panko morzsához adjuk. A tőkehalat felvert tojásba mártjuk, az egyik oldalát a mogyorós morzsába forgatjuk. Olívaolajon megsütjük a halnak azt az oldalát, amelyet nem paníroztuk be (kb. egy percig), majd 220 fokra előmelegített sütőben 6-8 perc alatt készre posírozzuk. A garnélát egy másik serpenyőben hevített olívaolajon sütjük, közben konyakkal meglocsoljuk, flambírozzuk, sóval, borssal ízesítjük. A burgonyát és a sárgarépát meghámozzuk, felszeleteljük. A tejszínt a tojással és a fűszerekkel összekeverjük, ebbe forgatjuk a burgonyaszeleteket és a répát, majd egy tűzálló tálba öntjük, és 140 fokon egy óra alatt megsütjük.

    - Fenyves Hotel, Baktalórántháza -

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában