2017.03.24. 13:11
A nap receptje: posírozott tőkehal
Baktalórántháza, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Ezt az ínyencséget csak azoknak ajánljuk, akik az átlagosnál otthonosabban mozognak a konyhában.
Baktalórántháza, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Ezt az ínyencséget csak azoknak ajánljuk, akik az átlagosnál otthonosabban mozognak a konyhában.
Hozzávalók:
Elkészítés:
A tőkehalat megmossuk, majd sóval, borssal, citromhéjjal és fokhagymával fűszerezzük. A mogyorót megdaráljuk és a panko morzsához adjuk. A tőkehalat felvert tojásba mártjuk, az egyik oldalát a mogyorós morzsába forgatjuk. Olívaolajon megsütjük a halnak azt az oldalát, amelyet nem paníroztuk be (kb. egy percig), majd 220 fokra előmelegített sütőben 6-8 perc alatt készre posírozzuk. A garnélát egy másik serpenyőben hevített olívaolajon sütjük, közben konyakkal meglocsoljuk, flambírozzuk, sóval, borssal ízesítjük. A burgonyát és a sárgarépát meghámozzuk, felszeleteljük. A tejszínt a tojással és a fűszerekkel összekeverjük, ebbe forgatjuk a burgonyaszeleteket és a répát, majd egy tűzálló tálba öntjük, és 140 fokon egy óra alatt megsütjük.
- Fenyves Hotel, Baktalórántháza -