Helyi közélet

2017.07.22. 11:30

Remek művek kerülnek ki a dolgos, két kezéből

Tyukod - Betöltötte a negyvenet, amikor először ecsetet vett a kezébe a tyukodi óvodapedagógus asszisztense, Farkas Ferencné. Irénke azóta lendületesen és látványosan alkot.

Tyukod - Betöltötte a negyvenet, amikor először ecsetet vett a kezébe a tyukodi óvodapedagógus asszisztense, Farkas Ferencné. Irénke azóta lendületesen és látványosan alkot.

Legutóbbi kiállításának, ahol mintegy harminc festménye mellett a selyemszalag-hímzéseit is megcsodálhatták az érdeklődők, a helyi művelődési ház adott otthont.

– Régóta dédelgetett álmom volt, hogy festeni kezdjek. Az egyik kolléganőm – tudva ezt – meglepett egy szitanyomatos készlettel. Nem jártam művészeti képzésre, magamtól tanultam, illetve az internetes kisfilmekből is „ellestem” ezt-azt. Megfestettem a csenger- simai templomot, megannyi csendéletet, majd arcképek is születtek, így elevenedett meg a vásznon például elsőként a húgom, majd Nyéki Gyuláné Margitka nyugalmazott óvónő unokája, Bélbász-Szűcs Andrea lelkipásztor kislánya, illetve a való életben is csodálatosan festő Dalma – ecsetelte Farkas Ferencné, aki elárulta: Mátészalkán végzett az egészségügyi szakközépiskolában, idővel a tyukodi bölcsiben, annak megszűnése után a helyi óvodában kapott állást.

A környezete és az amatőr művésztársak pozitív visszajelzései, a festés boldogító, megnyugtató öröme, illetve az egymást követő felkérések folyamatosan alkotásra késztetik, jelenleg egy szarvast ábrázoló képen (és saját lakása hagyományos kifestésén) dolgozik a mindig tökéletesre törekvő Irénke.

KM-PI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában