Helyi közélet

2017.08.29. 11:58

Polgármestert választ Hermánszeg lakossága

Hermánszeg - Időközi polgármester-választást rendeznek szeptember 10-én Hermánszegen, mert a település vezetője, Badar László júniusban elhunyt.

Hermánszeg - Időközi polgármester-választást rendeznek szeptember 10-én Hermánszegen, mert a település vezetője, Badar László júniusban elhunyt.

Mint Bíró Attiláné, a helyi választási iroda vezetője, a Cégénydányádi Közös Önkormányzati Hivatal jegyzője érdeklődésünkre elmondta, hat jelölt indul majd a polgármesteri tisztségért, akik a szavazólapon sorsolási sorrendben szerepelnek majd: Bakosné Kiss Judit Erzsébet (független), Katona Barnabásné (független), Győrfi Erzsébet (független), Badar Attila (független), Badar Csaba (független), Nagy István Béla (Magyar Munkáspárt).

Egy szavazókör lesz, amelyet a település közösségi házában alakítanak majd ki, szeptember 10-én 6 órától 19 óráig ott adhatják le voksukat a szavazási névjegyzékben szereplő állampolgárok.

Nincs kampánycsend, de mégis van egy-két jogszabály, amit be kell tartaniuk a lakosoknak. Ilyen például, hogy a szavazóhelyiség 150 méteres körzetében nem lehet kampánytevékenységet folytatni közterületen, valamint a választás napján, vasárnap nem lehet választási nagygyűlést tartani.

- KM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában