Helyi közélet

2017.10.06. 12:09

Napkori konferencia a német kisebbségről

Napkor - Nagykárolyból és az ország sváb településeiről is érkeznek vendégek a megyei rendezvényre. Első alkalommal szervez nemzetközi konferenciát a Napkori Svábok Egyesülete a fenti témában, október 6-án, pénteken Napkoron. A téma fontosságát jelzi, hogy dr.

Napkor - Nagykárolyból és az ország sváb településeiről is érkeznek vendégek a megyei rendezvényre.

Első alkalommal szervez nemzetközi konferenciát a Napkori Svábok Egyesülete a fenti témában, október 6-án, pénteken Napkoron. A téma fontosságát jelzi, hogy dr.Stumpf István alkotmánybíró „Nemzetiségek, alkotmányosság a 21. század Európájában” címmel tart előadást.

Külföldi gyakorlat

A rendezvény résztvevőit Seszták Oszkár, a megyei közgyűlés elnöke köszönti, majd dr. Barabás László tiszteletbeli osztrák konzul nyitja meg és tart előadást a nemzeti és etnikai kisebbségekre vonatkozó uniós szabályokról. Ritter Imre, a Parlament Német Nemzetiségi Szószólója a magyarországi nemzetiségek parlamenti képviseletének eredményeiről számol be. Tircsi Richárd, az Emberi Erőforrás Minisztérium főosztályvezetője a hazai nemzetiségi politikáról tart előadást. Ar­thur Glaser kulturális menedzser az ulmi ifjúsági projekt bemutatásával kitekintést nyújt a németországi gyakorlatra. A konferenciára Nagykárolyból, valamint megyénk és az ország sváb településeiről is érkeznek vendégek.

- Tóth Kornélia -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában