Helyi közélet

2017.10.19. 13:37

Új műszer segíti a gyógyítást

Nyíregyháza - A Hübner-H Kft. Magyarország egy kapnográf készüléket adományozott a nyíregyházi Jósa András Oktatókórház sürgősségi osztályának.

Nyíregyháza - A Hübner-H Kft. Magyarország egy kapnográf készüléket adományozott a nyíregyházi Jósa András Oktatókórház sürgősségi osztályának.

A társadalmi felelősségvállalás jegyében alapítványok, cégek, különböző vállalkozások is segítik az egészségügyi intézmények gyógyító munkáját anyagi támogatásokkal vagy életmentő műszerek adományozásával. A jótékonysági felajánlások sorát gazdagította a Hübner-H Kft. Magyarország is, ugyanis egy RespSense II. kapnográf készüléket adományozott a nyíregyházi Jósa András Oktatókórház sürgősségi osztályának.

A kisebb méretű, de a gyógyító munkában nagyon fontos, egymillió forint értékű készüléket a Hübner H. Kft. Magyarország vezetői csütörtök délelőtt adták át a kórházban.

A családias hangulatú rendezvényen először dr. Adorján Gusztáv, a kórház főigazgatója mondta el gondolatait:

– Nagy öröm a számunkra, hogy ismét partneri viszonyban lehetünk a Hübner-H Kft.-vel. Több éves sportkapcsolat köt össze bennünket, hiszen a kórház csapata már három alkalommal is részt vett a cég által szervezett strandröplabda-fesztiválon. Jól éreztük magunkat, s továbbra is azt valljuk, hogy a részvétel a fontos, s nem a győzelem – fogalmazott sokat sejtetően az intézmény vezetője. – Valamennyiünk számára fontos a hatékonyabb és korszerűbb betegellátás, s ebben nagy szerepet játszik majd a Hübner-H Gumi és Műanyagipari Kft. által felajánlott műszer. Ugyanakkor nem mindegy egy termelő cégnek sem, hogy betegség miatt mennyi időt esnek ki a dolgozói. Éppen ezért feladatunk, hogy a hozzánk kerülő betegek minél hamarabb mehessenek vissza egészségesen dolgozni – tette hozzá dr. Adorján Gusztáv.

A készüléket felajánló cég ügyvezető igazgatója, Ingo Heerdt az átadás előtt röviden bemutatta a cégét. A németül elhangzott szavakat Dobi József gazdasági igazgató fordította magyarra. Mint a cégvezető röviden felvázolta, családi gyökerekkel rendelkezik a multinacionális cég, ezért fontos a számára, hogy ahol jelen van a gazdasági életben, ott szociális szerepet is vállaljon. Szó esett röviden a cégcsoport termékprofiljáról is.

– Olyan termékeket gyártunk, amelyek az emberek életminőségét javítják. Készítünk többek között gumialkatrészeket járművekhez, ablakokhoz, ajtókhoz, gyártunk orvosi műszerekhez tartozékokat és biztonságtechnikai készülékeket. Az élet minőségét javítják ezek a termékek, s az élet minőségét javítja a sürgősségi ellátásban az a készülék, amit most a kórháznak adományozunk – mondta Ingo Heerdt.

Hogy mi mindent tud a készülék, arról dr. Ligeti Richárd, a Sürgősségi Betegellátó Osztály adjunktusa tájékoztatta a jelenlévőket.

– A készülék a géppel lélegeztetett betegek ellátásában nélkülözhetetlen eszköz, amely nagyobb betegbiztonságot biztosít. Súlyos légzési elégtelenség esetén az intubáció ellenőrzésére szolgál a műszer. A kilélegzett szén-dioxid értékét mérő technológiát alkalmaz, valamint méri az artériás szén-dioxidos szintet is. Hasonló készülékeink már eddig is voltak, de egyik sem tud olyan sokat, mint a RespSense II. kapnográf készülék.

KM

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában