Helyi közélet

2017.11.11. 09:04

„A lehetetlen csupán egy nagy szó”

Nyíregyháza - Rangos elismerések találtak méltó gazdákra a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei XII. Prima Díj ünnepélyes gálaestjén.

Nyíregyháza - Rangos elismerések találtak méltó gazdákra a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei XII. Prima Díj ünnepélyes gálaestjén.

Az idén tizenkettedik alkalommal ítélte oda a Megyei Prima Díjakat a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) megyei szervezete. Az elismeréseket – a hagyományoknak megfelelően – ünnepi gálán adták át az arra érdemeseknek péntek este a megyeháza dísztermében.

– Az emberrel szinte egyidős a vágy, hogy kitűnjön a többiek közül, elismerést kapjon, illetve adjon. Már a görögök és a rómaiak is díjazták kiválóságaikat, hőseiket. Az ókortól napjainkig sok minden változott az emberiség életében, de a díjak, kitüntetések megmaradtak, nem tűntek el – kezdte ünnepi beszédét Czomba Csaba, a VOSZ megyei elnöke, majd emlékeztetett: az igazi elismerés rangját sohasem a hatalom, a hivatalosság adja, egy díj értékét az elfogulatlanság, a pártatlanság emeli még magasabbra.

– A megyei Prima-ünnepséget a tisztelet, a hála és az elismerés hármasa övezi: tisztelet a jelölteknek a hosszú évek, évtizedek munkájáért, hála az általuk felvállalt művészeti ág, szakterület magas szintű képviseletéért, megyénk hírnevének erősítéséért, és elismerés az eddig elért eredményekért, a kitartó, küzdelmeiben is szép alkotómunkáért.

– A Demján Sándor elnök által, a VOSZ elnöksége támogatásával alapított elismerés legfőbb célja a magyar értelmiség eredményeinek megőrzése, a hazai tudomány, művészet, kultúra és sport fejlesztésének erősítése és elismerése egy olyan, hatalomtól független cím adományozásával, amelynek megkérdőjelezhetetlen értéke van a közvélemény szemében. A Megyei Prima Díj küldetése emellett az is, hogy megőrizzük és méltassuk a művészet helyi értékeit és eredményeit. Példaképeket állítunk a társadalom elé, elismerve azokat a kiválóságokat, akiknek teljesítménye, emberi tartása, értékrendje követendő lehet mindannyiunk számára. Meggyőződésem, hogy a magyar vállalkozóknak élen kell járniuk nemcsak a magyar gazdaság és termelés megújításában, hanem a szellemi élet talpra állításában is. Mára a megye egyik legrangosabb eseményévé vált ez a gála – hangsúlyozta Czomba Csaba.

Követendő példaképek

Mára a megye egyik legran­gosabb ese­ményévé vált ez a gála." Czomba Csaba

Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere beszédében a Prima közösségépítő szerepét emelte ki, mint fogalmazott: a különféle területeken kimagaslóan teljesítő és elismert helyi és megyei vállalkozók és vállalkozások példája motiváló hatással van a környezetükre, a fiatalokat tanulásra, munkára, kitartásra ösztönzik. – Az összefogás, az együttműködés, a közösségi cselekvés és gondolkodás társadalmi szempontból is rendkívül hasznos – tette hozzá.

A Megyei Prima Díj-jelöltekre az egyes szakterületek elismert szakemberei tettek javaslatot, majd kialakult a legjobbak listája, s közülük került ki három díjazott: Nagylucskay László épületgépész (építészet és építőművészet), Boronkay Ferencné, a Filharmónia-koncertek szervezője (zeneművészet), Kéry Péter operatőr-rendező (magyar sajtó), illetve egy különdíjas: Nagy Zsuka költő (magyar irodalom). Életműdíjat vett át Demján Sándortól, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége elnökétől, valamint Czomba Csaba megyei elnöktől Ágházi Gyula, a Nyírség Ruházati Szövetkezet egykori elnöke. A nyíregyházi önkormányzat dr. Istvánovits Esztert, a megyei önkormányzat Szepessy Bélát különdíjazta.

A lehetetlen nem létezik

A rendezvény fővédnöke, dr. Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter egy motiváló idézettel zárta a XII. Prima Díj díjátadó gálaestjét: „A lehetetlen csupán egy nagy szó, amellyel a kis emberek dobálóznak, mert számukra könnyebb egy készen kapott világban élni, mint felfedezni magukban az erőt a változtatásra. A lehetetlen nem tény. Hanem vélemény. A lehetetlen nem kinyilvánítás. Hanem kihívás. A lehetetlen lehetőség. A lehetetlen múló pillanat. A lehetetlen nem létezik.”

- KM-PI -


Az év megyei vállalkozói

A péntek esti gálán kitüntették az év megyei vállalkozóit is. Az év informatikai webáruház-üzemeltető vállalkozása lett megyénkben a GO–MAX Kft. (Koleszár István), Az év gyermektanoda- és gyermektábor-üzemeltető vállalkozása a Kis Vakond Matematika Tanodája Hungary Kft. (Vasváry Zoltánné), Az év agrárvállalkozása a Rétköz Gabona Kft. (Háda Zoltán), Az év utazási irodája a Gáll Travel (Gáll Mária Éva), Az év nyomtatástechnikai vállalkozása a Recopy Kft. (Nagy Dániel Ákos), Az év digitális fotószolgáltató vállalkozása a Print Foto Kft. (Tölgyes Tamás).

Két megyei cégvezető, Kajdi Barna (Fipkersz Kft.) és dr. Petis Mihályt (Bátor-Coop) a budapesti rendezvényen országos elismerést vehetnek át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában