Helyi közélet

2018.05.27. 18:31

Időjárás-jelentés - 2018. május 27.

Budapest - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti.

Budapest - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti.

Időjárási helyzet Európában

Európa északi, északkeleti része felett továbbra is anticiklon helyezkedik el. Területén általában derült vagy gyengén felhős az ég, és csapadékról sem érkezik jelentés, azonban az északi peremén több a felhő, és záporok, zivatarok is kialakultak. Kontinensünk többi részének időjárását többnyire alacsonynyomású légköri képződmények alakítják. A meleg, nedves, labilis levegő hatására több helyen is előfordult zápor, zivatar. A Vizcayai-öböl térségében örvénylő ciklon miatt Franciaországban és Anglia déli részén heves zivatarok keletkeztek, amelyek néhol jégesőt és felhőszakadást okoztak. A hőmérséklet általában az ilyenkor szokásosnál magasabban alakul, Európa középső részén többnyire 25 és 30 fok közötti értékeket mérnek. A Kárpát-medence hétfő estig az említett anticiklon délnyugati peremén helyezkedik el. A sok napsütés mellett a délutáni órákban gomolyfelhők képződnek, amelyekből szórványosan alakulhatnak ki záporok, zivatarok.

Várható időjárás hétfő estig

Nagyrészt napos idő várható, de vasárnap és hétfőn délután is erőteljes gomolyfelhő-képződésre számíthatunk. Elsősorban a délutáni, kora esti órákban szórványosan alakulhat ki zápor, zivatar, helyenként felhőszakadás. Hétfőn az északkeleti megyékben lesz kisebb a csapadék esélye. Többnyire gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás, szélerősödés csak zivatar környezetében fordulhat elő.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 18 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 26 és 31 fok között valószínű.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában