Helyi közélet

2018.05.15. 14:18

MSZP-sajtótájékoztató: Országszerte több ezer ember kilakoltatása kezdődik meg

Nyíregyháza - A moratórium megszűnésével a következő hetekben országszerte több ezer ember kilakoltatása kezdődik meg. Információink szerint Nyíregyházán ötven-száz ember érintett – kezdte az MSZP keddi nyíregyházi sajtótájékoztatóját Csabai Lászlóné.

Nyíregyháza - A moratórium megszűnésével a következő hetekben országszerte több ezer ember kilakoltatása kezdődik meg. Információink szerint Nyíregyházán ötven-száz ember érintett – kezdte az MSZP keddi nyíregyházi sajtótájékoztatóját Csabai Lászlóné. - Olyanok lehetnek hajléktalanok, akik több évtized munkaviszony után például egy baleset miatt lettek adósok, olyan gyerekek kerülhetnek állami gondozásba szerető, gondoskodó közegből, akiket tisztességre neveltek, s nehéz körülmények között is sikeresek tudtak lenni – fogalmazott a párt megyei alelnöke, aki szerint erre a megoldásra bizonyos esetekben két-három év alatt többet költhet az állam, mint amennyi az adósság. - Mindezt közvetlenül a választás utánra időzíteni érzéketlenség – vélekedett Jeszenszki András. - A lakástámogatási rendszer a felső középosztályt leszámítva csődöt mond. A CSOK azoknak segít, akiknek nem nagyon vagy egyáltalán nincs szükségük rá, míg a többiek albérletekben, önkormányzati bérlakásokban ragadnak, s nagy probléma, hogy ez utóbbiak száma se bővült – tette hozzá a városi elnök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában