Helyi közélet

2018.06.24. 16:55

Ifjú vöröskeresztesek tábora a Zemplénben

Kéked - A Magyar Vöröskereszt megyei igazgatósága Kékeden rendezett tábort az önkéntes fiatalok felkészítésére.

Kéked - A Magyar Vöröskereszt megyei igazgatósága Kékeden rendezett tábort az önkéntes fiatalok felkészítésére.

A hatnapos táborozásnak a Hollóháza melletti kistelepülés, az alig másfél száz lakosú Kéked nyújt otthont. A főként középiskolákból fiatalok a festői zempléni környezetben kapnak tájékoztatást az Ifjúsági Vöröskereszt küldetéséről és gyakorlati tevékenységéről az adománygyűjtéstől az elsősegélynyújtáson át a véradásszervezésig. A résztvevők ismertetik az intézményeikben alkalmazott munkaformák, módszerek sajátosságait, kicserélik a bázisiskolákban végzett sokrétű és eredményes munka tapasztalatait.

A közel kéttucatnyi lelkes fiatal Záhonytól Nyíregyházáig korábban már a saját környezetében végzett kiemelkedő karitatív munkát, önkéntes tevékenységet. A foglalkozások mellett megannyi játék, szabadidős program színezi a zempléni hegyek között eltöltött tartalmas és érdekes napokat. A tábort Kondor Bernadett a megyei szervezet ifjúsági referense vezeti, munkáját a területi szervezetek munkatársai segítik.

- Popovics János, Ténai Zsolt -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában