Helyi közélet

2018.07.03. 12:01

Fogy a lángos, az asztal viszont kevés a sétálón

Nyíregyháza - Olvasónk kifogásolta, hogy nincs elég ülőhely a sétálóutcai lángososnál.

Nyíregyháza - Olvasónk kifogásolta, hogy nincs elég ülőhely a sétálóutcai lángososnál.

– Jó ideje hozzátartozik a nyíregyházi sétálóutcához a lángos illata. Sokan ülnének le ott azért, hogy elfogyasszák, de nemrég eltűntek onnan a fapadok és a faasztalok, ehelyett egyetlen műanyagasztal és néhány szék került oda. Nem értem, hogy kinek állt az útjában? Magánügy, nekem a korábbi megoldás barátságosabb volt, ráadásul többen elfértek kényelmesen – fordult szerkesztőségünkhöz hűséges olvasónk, László. Hozzátette: úgy tudja, hogy a polgármesteri hivatal illetékese kötelezte a lángosost a változtatásra.

Kompromisszumos megoldás

Megkerestük a főépítészi osztályt, ahonnan a következő választ kaptuk:

„A Dózsa György utcai lángosos előtti terület az önkormányzati rendelet alapján településképi szempontból meghatározó terület. A terasz kihelyezése építési engedély nélkül végezhető, ám településképi értelemben bejelentésköteles tevékenység. A kihelyezett berendezések formájukban az önkormányzati rendelet szerint nem illeszkedtek a településképbe és nem feleltek meg a településképi követelményeknek. A sétálóutcai teraszkihelyezéseknél törekvésünk, hogy a kitelepült teraszok esztétikai összhangban legyenek egymással. Mivel az említett lángosos kiszolgálótérrel nem rendelkezik, ebben a formában nem is lehetne terasza. Kompromisszumos megoldásként egy megváltozott esztétikai igényű és csökkentett alapterületű teraszt engedélyeztünk” – áll a reagálásban.

Szerettük volna, ha az ominózus lángosos tulajdonosa is elmondja a véleményét, azonban nem kívánta kommentálni sem az olvasói felvetést, sem pedig az önkormányzati álláspontot.

LTL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában