Helyi közélet

2018.08.08. 14:22

Család ellen nincs orvosság

Nyíregyháza - Pénteken és szombaton is láthatják a dalszínház új előadását.

Nyíregyháza - Pénteken és szombaton is láthatják a dalszínház új előadását.

A Mandala Dalszínház premierre készül, a társulat egymás után két napon, augusztus 10-én, pénteken és 11-én, szombaton 20.30-tól mutatja be a Család ellen nincs orvosság című kétfelvonásos bohózatot a Jászai-díjas Besenczi Árpád rendezésében. A Páratlan páros és a Miniszter félrelép szerzőjének, Ray Cooney-nak darabja alaposan megdolgoztatja a rekeszizmokat. A londoni ősbemutató idején az újságok azt írták: „Az előadás előtt nevetés elleni pirulákat kellene osztani a nézőknek”.

Felhőtlen kikapcsolódás

A helyszín London egyik elegáns kórháza, ahol a világ minden tájáról odasereglett neurológusok konferencián vesznek részt. A nyitó előadást dr. David Mortimore (kettős szereposztásban Besenczi Árpád és Bódis Gábor játssza) tartja, akihez váratlanul betoppan tizennyolc évvel ezelőtti szeretője, Tate nővér (Cserjési Beatrix), ráadásul ennek a titkos viszonynak a „gyümölcse”, Leslie (Rozsályi Márkó) is. A főorvos szorult helyzetbe kerül, s nem lévén más választása, kollégáját, a kissé kétbalkezes dr. Bonney-t (Bencze István) kéri meg arra, hogy ideiglenesen vállalja az apaságot… Innentől kezdve aztán az események szédítő tempóban követik egymást.

A jól ismert vígjátékot a 27. Mandala Nyár programsorozat részeként a Szent Miklós Görögkatolikus Általános Iskola udvarán tekinthetik meg az nevetésre, kikapcsolódásra vágyók. Eső esetén az előadást augusztus 12-én pótolja a társulat.

KM

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában