Helyi közélet

2018.08.19. 09:20

Gépkocsitűzhöz, állatmentéshez is riasztották szombaton a tűzoltókat

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Összefoglaló Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2018. augusztus 18-án történt katasztrófavédelmi eseményeiből.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Összefoglaló Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2018. augusztus 18-án történt katasztrófavédelmi eseményeiből.

Feltehetően elektromos hiba miatt kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy személygépkocsi szombaton reggel Nyíregyházán, a Mérő utcában. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók két vízsugárral oltották el a lángokat. Személyi sérülés nem történt, a jármű elszállításáról a tulajdonos gondoskodott.

Tűzhelyen felejtett étel égett oda szombat délután Nyírbátorban, egy társasház harmadik emeleti konyhájában, a Munkácsy sétányon. A nyírbátori hivatásos tűzoltók egy kézi tűzoltókészülékkel oltották el a lángokat, majd a füsttel telítődött épületrészeket átszellőztették. Személyi sérülés nem történt.

Ötszáz négyzetméteren kapott lángra a száraz aljnövényzet szombat délelőtt Nagydoboson, a Temető utcában. A mátészalkai hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámok segítségével akadályozták meg a lángok továbbterjedését. Hasonló eseményeknél avatkoztak be szombaton a tűzoltók Tímáron, Dombrádon, Mátészalkán és Rakamazon is. Személyi sérülés egyik esetben sem történt.

Lakóház udvarán lévő gyűrűskútba esett egy kecske szombaton, Tiszavasváriban, az Őz utcában. A város önkormányzati tűzoltói dugólétra és mentőkötél segítségével mentették ki a haszonállatot, a szakálas négylábú sértetlenül úszta meg a balesetet.

Kerítésnek ütközött és egy gázcsonkra hajtott egy személygépkocsi szombaton délután Balkányban, a Szilas tanyán. A nyíradonyi hivatásos tűzoltók a járművet áramtalanították, majd a gépkocsit leemelték a csonkról, amely nem rongálódott meg. A balesetben egy ember sérült meg.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában