Helyi közélet

2018.09.06. 08:56

Most te is bejárhatod az ásványbörzét ezzel a 360 fokos videóval!

Nyíregyháza - Nemzetközi ásványbörze várta az érdeklődőket Nyíregyházán szeptember első hétvégéjén a Váci Mihály Kulturális Központban.

Nyíregyháza - Nemzetközi ásványbörze várta az érdeklődőket Nyíregyházán szeptember első hétvégéjén a Váci Mihály Kulturális Központban.

A Váci Mihály Kulturális Központ adott otthont a nemzetközi ásványbörzének. A rendezvényen zsúfolásig megtelt a kiállítótér szebbnél szebb ásványokkal: ametiszt, hegyikristály, holdkő, tigrisszemkő, rózsakvarc és még megszámlálhatatlan fajtájú és formájú színes ékkő gyönyörködtette a látogatókat.

– Huszonöt kiállítónk van – mondta el Krisztián István, a Nyíregyházi Kostyál Endre Ásványgyűjtő Kör vezetője. – A börze nem csak a kiállítók, hanem portékájuk miatt is kiérdemelte a nemzetközi jelzőt. Krisztián István hozzátette: a magyarországi és a Kárpátokból származó ásványok mellett olyanok is színesítették a börzét, melyek Dél-Amerikából és Ázsiából származnak.

A rendezvényen döntő többségben ásványokból készült ékszereket láthattak az érdeklődők. Krisztián István szerint egy börzén általában a kínálat egyharmadát teszik ki a natúr, természetes kőzetek – a többi a csiszolt, feldolgozott ásványokból, karkötőkből, nyakláncokból, gyűrűkből, brossokból áll össze.

NA

Nézz körbe 360 fokban!

A videót 360 fokos kamerával vettük fel: az egérrel vagy a bal felső sarokban lévő kör alakú ikonra kattintva tudsz változtatni a nézőponton. Ne felejtsd el megnézni, hogy mi van a kamera háta mögött! Még több 360 fokos videóért iratkozz fel a Hírek 360 YouTube-csatornájára és kövesd a Hírek 360 Facebook-oldalát!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában