Helyi közélet

2018.09.30. 12:15

Szerencsés csillagzat alatt

Toledo - Toledóra visszanézve a világ egyik legszebb panorámája tárul az utazó elé.

Toledo - Toledóra visszanézve a világ egyik legszebb panorámája tárul az utazó elé.

A mondás szerint a jóisten megteremtette a napot és alátette Toledót – az utazó valóban úgy érzi: a város szerencsés csillagzat alatt született. De szerencsés mindenki, aki beléphet gazdagon díszített katedrálisába, aki láthatja, hogyan készül a híres toledói penge, és aki gyönyörködhet a helyi aranyművészet remekeiben.

Három kultúra találkozása

Történelmi belvárosa, amely 1986 óta az UNESCO Világörökség része, a Tajo folyó jobb partján, a domb tetején épült, ahol megállt az idő. Toledót egyrészt úgy ismerjük, mint a három kultúra városát, mivel a Córdobai Kalifátus részeként a muszlimok mellett a keresztények és a zsidók is szabadon élhettek itt, másrészt mint spanyol császárvárost, hiszen itt volt a székhelye I. Károly spanyol királynak, aki V. Károly néven német-római császár volt – mint megtudtuk, korának leghatalmasabb államférfija egy wc-ben született. Több ismert tudós és művész mellett itt alkotott El Greco is, akinek Orgaz gróf temetése című művét a Szent Tamás-templomban láthattuk. És amikor már azt hittük, hogy az élmény nem fokozható tovább, felmentünk a város fölött magasodó hegyre, ahonnan a világ egyik legszebb panorámája tárult elénk.

SZA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában