Helyi közélet

2018.09.08. 15:10

VIDOR 2018 - Telt házas előadások és tömegeket vonzó koncertek

Nyíregyháza - Kirják Róbert, a Móricz Zsigmond Színház ügyvezetője csak pozitív visszajelzéseket kapott a VIDOR Fesztiválról.

Nyíregyháza - Kirják Róbert, a Móricz Zsigmond Színház ügyvezetője csak pozitív visszajelzéseket kapott a VIDOR Fesztiválról.

Kilenc nap, háromszázötven program, több tízezer fesztiválozó – ez a szombat este véget ért Vidámság és Derű Országos Seregszemléjének nagyon rövid összegzése – a bővebb elemzésre Kirják Róbertet, a VIDOR-t szervező Móricz Zsigmond Színház ügyvezető igazgatóját kértük meg.

Megtelt a belváros

– Csak pozitív visszajelzéseket kaptam a fesztivál alatt és utána is – mondta lapunknak.

– Az egyik legnagyobb újdonság az volt, hogy a Kossuth téren is voltak színházi előadások, és mind a Tied a világ, mind a Legénybúcsú elnyerte a közönség tetszését – az idei fogadtatást látva úgy gondolom, jövőre is lesz majd ingyenes színház a főtéren. Azt tapasztaltam, hogy a fesztiválozók örültek annak, hogy az eseményekhez közelebb került a VIDOR falu, és a korábbi évekhez képest jóval többen maradtak ott este a filmvetítéseken is: az eddigi 50–100 néző helyett most 250-300-an moziztak a téren. Ez nagy előrelépés, és már fel is írtuk a következő fesztivál teendői közé, hogy több padot kell kitennünk a fesztiválozók kényelme érdekében. Már a szervezéskor bíztunk benne, hogy a zenei kínálat nagyon sok nézőt vonz majd és így is lett: Caramel, Pápai Joci és a Wellhello fellépésére teljesen megtelt a belváros, de a többi együttes koncertjére is rengetegen voltak kíváncsiak. Örülök annak, hogy az irodalmi estek is telt házasak voltak: a Bencs villa mint helyszín minden várakozásunkat felülmúlta, megmondom őszintén, nem gondoltam volna, hogy még a pótszékek is kevésnek bizonyulnak – mondta Kirják Róbert, aki egy friss sikerről is beszélt.

Szakmai elismerések

– A Városmajori Színházi Szemlén a legjobb előadás díját a tavaly bemutatott ­Illatszertár című előadásunk nyerte el, ami óriási elismerés. Azok után, hogy a POSZT-on a közönségzsűri különdíját kapta meg a produkció, ez egy újabb pozitív visszajelzés, ráadásul nagyon erős mezőnyben versenyeztünk. Azt tudtuk, hogy Mohácsi János rendezései meghívást kapnak a fesztiválokra, de a rendező személye önmagában nem garancia a sikerre: ehhez ­kellett a társulat nagyszerű munkája is.

– Igazgatóként az a célom, hogy olyan előadásokat állítsunk színpadra, amelyeket szeretnek a nézőink – a bérleteladások folyamatos emelkedéséből ez egyértelműen leszűrhető –, de számomra az is lényeges, hogy a szakma is elismerje a munkánkat – mondta Kirják Róbert, akinek nem sok ideje marad a pihenésre, hiszen indul az évad: pénteken volt a Rettenetes szülők premierje, a jövő héttől pedig a színházlátogatók is megnézhetik a Rózsakert Szabadtéri Színpadon nagy sikerrel bemutatott ­Meseautót.

SzA


[related-post post_id="3970928"]

[related-post post_id="3969318"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában