Helyi közélet

2018.10.04. 08:42

Összefogás az élet minden területén

Újfehértó - Testvértelepülési megállapodást kötött szerdán Újfehértó és a szlovákiai Vága.

Újfehértó - Testvértelepülési megállapodást kötött szerdán Újfehértó és a szlovákiai Vága.

Nyáron mind a vágai, mind az újfehértói önkormányzat képviselő-testülete elfogadta a testvér-települési megállapodást, amit szerdán délután ünnepélyes keretek között írt alá Nagy Sándor újfehértói polgármester és a szlovákiai település első embere, Adrián Kubica.

Értékek, hagyományok

– Az összefogás hozzájárul a kulturális, gazdasági, társadalmi és sportkapcsolatok fejlesztéséhez, ápolásához és élénkítéséhez Szlovákia és Magyarország között. Újfehértón és Vágán a jövőben a települések civil szervezeteinek segítségével megismerik egymás értékeit, elősegítik hagyományaik bemutatását a kultúra, a sport, a turisztika és egyéb területeken – sorolta érdeklődésünkre Nagy Sándor. A „fürtös város” polgármestere hozzátette: mindezek mellett biztosítják a két települést érintő aktuális információk, kutatási és fejlesztési eredmények cseréjét az élet minden területén, segítik az intézmények, egyesületek és egyéb társadalmi szervezetek képviselői közötti kapcsolatfelvételt.

Nyolc éremmel tértek haza

– Az újfehértói és vágai delegációk – lehetőség szerint – évente kölcsönösen részt vesznek egymás kulturális, társadalmi rendezvényein, segítik a vallási felekezetek közötti kapcsolatfelvételt és kommunikációt, a sportegyesületek együttműködését, valamint különböző vetélkedők és közös gyermek-, ifjúsági, valamint sportrendezvények szervezését – ismertette Nagy Sándor.

Az aláírás után közösen köszöntötték a tunéziai nemzetközi kempo bajnokságról négy arany-, két ezüst- és két bronzéremmel hazatérő négy újfehértói sportolót.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában