Helyi közélet

2018.11.05. 12:48

Halott csecsemő Nyíregyházán: ezért állította le az eljárást a rendőrség

Nyíregyháza - Lassan egy éve, tavaly novemberben történt az eset, de azóta sem tudni, ki lehet a halott csecsemő anyja.

Nyíregyháza - Lassan egy éve, tavaly novemberben történt az eset, de azóta sem tudni, ki lehet a halott csecsemő anyja.

A halott baba holttestére tavaly, november 19-én bukkantak rá egy konténer mellett egy társasház tövében. A 32 hetes kislány csupasz volt, és a köldökzsinór sem volt levágva róla rendesen. A gyermek édesanyja a mai napig nem került elő: megtalálták ugyan a DNS-ét, de az senkiével sem egyezett meg a bűnügyi nyilvántartásban.

A Bors megkeresésére a rendőrség elárulta, hogy a rendőrség bűncselekmény hiányában leállította az eljárást.

– Az ismeretlen tettes ellen folytatott nyomozást a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya 2018. június 5-én a büntetőeljárásról szóló 1998. évi XIX. törvény 190. § (1) bekezdés a) pontja alapján megszüntette – közölte a Bors megkeresésére a megyei rendőrség sajtóreferense.

A Bors információi szerint azért hozhatták ezt a határozatot, mert az orvosszakértői véleményből kiderülhetett, hogy a baba már nem élt, amikor az anyja világra hozta.

A Bors megkérdezte a fejleményekkel kapcsolatban dr. Kamarás Péter jogi szakértőt, aki szerint az édesanya ettől még büntethetp: – Emberölés nem történt, de a bomló holttest környezetkárosítási és közegészségügyi szempontból aggályos. Aki a földet, a levegőt, a vizet, az élővilágot, valamint azok összetevőit jelentős mértékű szennyezéssel veszélyezteti, akár három év szabadságvesztést is kaphat.

Forrás: borsonline.hu


[related-post post_id="3702979"]

[related-post post_id="3686566"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában