Helyi közélet

2018.11.28. 13:32

Összemérték a tudásukat a székelyföldi gyerekekével

Nyíregyháza - A székelyföldi „Ciripelő” ezúttal is erős mezőnyt felvonultató, színvonalas vetélkedő volt.

Nyíregyháza - A székelyföldi „Ciripelő” ezúttal is erős mezőnyt felvonultató, színvonalas vetélkedő volt.

Erdélyi kirándulásunkat évről évre igyekszünk változatos úti programokkal szervezni, most a Kolozsvár melletti Méra településen tartottunk pihenőt, ahol az országosan egyedülálló bivalymúzeumot és a helyi tájházat látogattuk meg. Másnap Csíkszentdomokoson a Márton Áron Múzeum kiállítását néztük meg, Csíkkarcfalván a vártemplomba sétáltunk fel, azután a közeli gyapjúfeldolgozó manufaktúra munkájával ismerkedtünk meg. Csíkdánfalván Vízi Jenő kerámiakészítő vendégei voltunk, ő a sóstóhegyi nyári táborunkban évek óta visszatérő mesterként tanítja gyermekeinket a korongozás alapfogásaira.

Este a gyermekjáték-készítő verseny kiállítására voltunk hivatalosak, néhány alkotást mi is vittünk erre az eseményre. Nagy elismerést arattunk a bábszínházunk rögtönzött előadásával.

Kiválasztották a legjobbakat

A szentegyházi Ciripelő előválogatóját a múlt hónapban a sóstóhegyi iskolával közösen rendeztük mese, vers–próza, valamint népdal kategóriákban. Az idén 12 iskolából 58 diák jelentkezett a vetélkedőre, megyénk más településeiről, sőt Pest megyéből és Kárpátaljáról is érkeztek gyerekek. A szereplők közül zsűri választotta ki azokat, akik összemérhették a tudásukat a székelyföldi gyerekekével.

Évről évre bővül

A Szentegyháza-Nyíregyháza Ciripelő vetélkedő legnagyobb értéke a határon túli fiatalokkal való együttlétben, a szíves vendéglátásban és a gyerekek színvonalas előadásaiban rejlik. A székelyföldi „Ciripelő” most is erős mezőnnyel rendelkező, rendkívül színvonalas vetélkedő volt, örömmel tapasztaljuk, hogy évről évre bővül a résztvevők köre. Ebben az esztendőben a helyiek mellett a Kézdiszentkeresztről és Kárpátaljáról érkezett gyermekek nagyszerű szereplésének is tanúi lehettünk.

Büszkék vagyunk a velünk utazó fiatalok eredményére, hiszen különböző kategóriákban két kiemelt első helyezést, három megosztott első helyezést és két második helyezést értünk el, az egyik kis tehetségünk pedig dicséretben részesült. Kiváló eredményükhöz szívből gratulálunk!

- Leviczky Mihály -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában