Helyi közélet

2019.01.15. 11:41

A Jobbik azt kéri az önkormányzatoktól, hogy ne alkalmazzák a túlóratörvényt

Nyíregyháza - Helyi önkormányzati határozatokkal lépne fel a Jobbik a helyi munkavállalók érdekeiért – derült ki Jéke polgármestere, Kovács József keddi sajtótájékoztatóján.

Nyíregyháza - Helyi önkormányzati határozatokkal lépne fel a Jobbik a helyi munkavállalók érdekeiért – derült ki Jéke polgármestere, Kovács József keddi sajtótájékoztatóján. A településvezető rámutatott: nagy port kavart a túlóra törvény, amely a korábbi 250-ről 400 órára emelte az egy évben elrendelhető túlmunka mértékét. – Az, hogy a túlórák vállalásáról a dolgozó dönt, csak illúzió, főleg a keleti régióban, hiszen az állását kockáztatja, aki nemet mond a munkaadójának. A 400 órás keretre bővített túlóra akár 50 nap plusz munkát is jelenthet évente. A Jobbik arra kéri a települési önkormányzatokat, hogy ne alkalmazzák, a munkavállalók érdekeit szem előtt tartva, határozatban utasítsák el a megemelt túlóra-keretet a 100 százalékos önkormányzati tulajdonban lévő gazdasági társaságok esetében – jelentette ki Kovács József polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában